Speltips Finland – Ukraina 9/10: Undervärderade

Martin Efvergren Publicerat: 9 oktober 2021

Finland och Ukraina gör upp i kampen om andraplatsen i VM-kvalets grupp D. Matchen spelas lördagen den 9 oktober 2021 med avspark kl 18.00.

Finland – Ukraina

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande världsmästarna Frankrike har gjort ett litet ryck i grupp D i VM-kvalet, men strax bakom jagar Finland och Ukraina. Det mesta talar för att de här båda lagen kommer att göra upp om andraplatsen i gruppen.

Finland står på fem poäng efter fyra spelade matcher, vilket är samma antal poäng som Ukraina men finländarna har en match färre spelad. Vid den senaste landslagssamlingen i början av september lyckades Finland ta tre poäng efter att man vunnit mot Kazakhstan hemma och förlorat mot Frankrike borta.

Mötet mot Kazakhstan blev en tät batalj där Finland gick segrande med 1-0 efter att Joel Pohjanpalo gjort matchens enda mål i början av andra halvlek. I bortamatchen mot Frankrike gjorde man inte bort sig men föll till slut med siffrorna 2-0.

Ukraina och Finland ställs nu mot varandra för andra gången i det här kvalet. Senast det begav sig var i slutet av mars, i Kiev, i en jämn match som slutade 1-1 efter att Teemu Pukki kvitterat på straff i den 89:e minuten.

Då leddes Ukraina av Andriy Shevchenko som sedan tog laget till kvartsfinal i sommarens EM för att därefter avgå. Nye förbundskaptenen Oleksander Petrakov har nu lett laget i tre matcher där samtliga slutat oavgjort.

Vid förra landslagssamlingen lyckades man bara med sig 2-2 från bortamötet mot Kazakhstan. Sedan ställdes man mot Frankrike på hemmaplan där man lyckades få med sig ett klart mer meriterande kryss då matchen slutade 1-1. Därefter spelade man också en träningsmatch mot Tjeckien som också den slutade 1-1.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Finsk sisu

Viktiga poäng står här på spel och förutsättningarna inför den här matchen är jämna. Ukraina har förstås fler spetsspelare men Finland är ett svårbesegrat kollektiv. Senast lagen möttes blev det oavgjort och det var ett klart gynnsamt resultat för Finland på bortaplan.

Trots finska hemmaplansfördel står ändå Ukraina som favoriter i den här matchen. Ett spel på bortalaget ges till ett odds omkring 2.20.

Det har gjorts under 2.5 mål i Finlands 8 senaste matcher, vilket säger en del om deras försvarsinriktade spelsätt. Inte sällan ligger man i en fembackslinje där man gör det väldigt trångt i eget straffområde. Mycket talar för att även den här matchen kommer bli målsnål, men ett spel på under 2.5 mål ger endast cirka 1.58 gånger pengarna.

Min bedömning är att Finland är undervärderade i den här matchen. Finland står i cirka 3.60 gånger insatsen som vinnare och det ser jag som en fullt realistisk utgång.

Ukraina har som sagt det bättre laget på pappret. Man svarade för en stark insats hemma mot Frankrike men man imponerade inte mot Kazakhstan. Därtill har man fortfarande inte vunnit under Petrakovs ledning.

Jag tror att Finland har goda chanser att klara minst oavgjort här. Därför blir mitt spel 1X till fina 1.66 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Finland vinner eller oavgjort
Odds: 1.66
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:00, lördag 9 oktober 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: