Speltips Finland – Wales 3/9: Finnarna är på gång

Simon Pålsson Publicerat: 3 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Finland tog sig till EM och ska nu försöka ladda upp med en vinst mot Wales i den första omgången av UEFA Nations League den 3 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Finlands sak är vår! Ja, så kanske vi var en hel del som kände inför sommarens Europamästerskap. En annan hade förberett sig för att hålla en liten hemlig tumme för vårt grannland i nordöst, men så blev alltså inte riktigt fallet.

Åtminstone inte än.

Till nästa sommar är det så äntligen dags att se Finland i ett Europamästerskap, och förväntningarna på laget är enorma. Men kom då ihåg att det på det hela taget är en stark generation som finnarna fått fram nu. Det är alltså ett Finland som kommer att kunna vara bra även fortsättningsvis.

Nu blir det UEFA Nations League, och ett perfekt tillfälle att på olika sätt vässa formen och sätta laget inför nästa sommar. Det ska sägas att det dock sker i B-divisionen och att man därför undviker att spela mot de allra tyngsta, svåraste lagen redan nu. Dessa lär vänta nästa sommar i stället.

I den första omgången spelar man nu mot ett Wales som är svårbedömt, och som visserligen har ett par tunga stjärnor i Aaron Ramsey och Gareth Bale. Men det är kanske inte det lag som tar allra hårdast på det här med UEFA Nations League, är känslan på förhand.

Svårbedömt igen

I den här gruppen finns för övrigt Bulgarien och Irland, två lag som man ska kunna manövrera ut. Irland är i för sig alltid ett svårspelat lag, och att få se mötet mellan Wales och Irland lockar redan såklart. Där är det verkligen synd att det blir matcher utan publik.

Wales gjorde ett i stora stycken imponerande kvalspel till EM 2020 (nu 2021) och kommer därför att spela gruppspel. Där spelar man mot ganska enkelt motstånd i form av Schweiz, Turkiet och Italien. Det ska alltså inte ens vara omöjligt att leta sig vidare från gruppen.

Det borde tala för att walesarna också ser UEFA Nations League som ett bra sätt att mixtra lite med laget. Tänk på att det inte har spelats landskamper på nästan ett år, så det behovet finns utan tvekan på många håll.

I grunden är det här lag som spelar en hel del offensiv fotboll, men vi känner oss tveksamma till formstatusen på ett par av nyckelspelarna. Därför kan det mycket väl bli mer återhållsamt.

Båda lagen INTE göra mål spelas till 1,78 gånger smeten hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – nej
Odds: 1,78
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, torsdag 3 september
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo