Speltips Frankrike – Finland 11/11: Utklassning

Simon Pålsson Publicerat: 11 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det må vara en träningslandskamp, men Finland bör inte ha någon som helst chans borta mot Frankrike onsdagen den 11 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

UEFA Nations League står för dörren om ett litet tag, men först ska det alltså spelas en hel del träningslandskamper och det ser ut som att i princip samtliga fotbollsnationer runt om i Europa har planerat in en träningsmatch för att kunna lufta lite nya spelare.

Med det nya upplägget som har använts sista åren har det också blivit allt svårare för förbundskaptenerna att faktiskt lufta sina spelare, och kanske allra främst att använda sig av eller prova nya spelare. Det kan därmed vara ganska förlamande för unga spelare som vill slå sig in i sina landslag när det inte finns några träningsmatcher.

Det är någonting som inte minst den svenska förbundskaptenen Sverige varit inne på, men vi kan väl också konstatera att det här inte är ett fullt lika stort problem för alla.

Tänk på ett lag som Finland, som inte har samma bredd och som inte direkt har möjligheten att spela med en helt reservbetonad startelva. Trots det ska man alltså spela en träningslandskamp nu, när tillfälle ges, vilket kan anses lite märkligt.

Å andra sidan får det nog ses som ett tillfälle att vässa på organisationen inför det som komma skall nästa sommar, när man ska spela Europamästerskap för första gången. Finland har inte samma vana av att spela mot de stora elefanterna och det här kan vara ett bra tillfälle att fila på det.

Finland åker på däng

Men med det sagt gäller man som klar underdog inför matchen mot Frankrike, en match som man rimligen inte kan vinna och en match som man måste göra en topprestation i för att det här inte ska bli direkt jobbigt.

Frankrike har en helt annan bredd och även om man väljer att satsa på idel unga spelare, eller orutinerade spelare i dessa sammanhang, kommer man att mönstra en startelva som förmodligen hade kunnat gå nästan rakt in i den finska motsvarigheten. Set är så pass stor skillnad mellan lagen.

Senast Frankrike spelade mot Finland var 2013 och då vann man med stabila 3-0 på hemmaplan. Finland har en stark förmåga att kämpa emot hyfsat, men har man verkligen orken till det inför den här matchen?

Frankrike -1,75 (asian handicap) spelas till 1,79 gånger smeten hos ComeOn.

Frankrike - Finland

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: