Speltips Frankrike – Jamaica 23/7: Klasskillnad

Axel Sjödin Publicerat: 22 juli 2023

Gruppfavoriten Frankrike ställs mot Jamaica i den första matchen från grupp F under söndagseftermiddagen.

Frankrike - Jamaica

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det förväntas inte bli särskilt spännande i grupp F, då Frankrike och Brasilien förväntas knipa de två slutspelsplatserna på Jamaicas och Panamas bekostnad. Frankrike har lyckats ta sig till minst kvartsfinal i tre raka VM-slutspel och lär ha minst samma målsättning även nu i sommar.

Det finns emellertid en del frågetecken kring det franska laget, då de nyligen har bytt förbundskapten efter att det skurit sig mellan flera toppspelare och den tidigare tränaren Corinne Diacre. Som ersättare har de tagit in Hervé Renard, som ledde Saudiarabiens herrlandslag i Qatar-VM i fjol. Han har inte haft lång tid på sig att arbeta med truppen och det är inte helt lätt att veta vad vi kommer att få se det här mästerskapet.

Renard behöver dessutom brottas med att ett par offensiva nyckelspelare saknas, i form av Marie-Antoinette Katoto och Delphine Cascarino. Det kan möjligtvis bli ett problem senare i turneringen när motståndet blir tuffare, men även med ett par skador ska de inte ha några problem med att städa undan Jamaica och Panama.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jamaica har långt kvar att gå

Detta är jamaicanskornas andra raka VM-slutspel och det är tydligt att de fortsätter att göra framsteg på landslagsnivå. Men kvalitetsskillnaden i jämförelse med de stora nationerna är fortfarande väldigt påtaglig.

Uppladdningen har inte heller varit den bästa då de under juli har hunnit förlora mot ett antal mindre nationer som inte lyckades ta sig till VM. En avslutande seger mot Marocko förra söndagen är alltid något, men det var också deras enda någorlunda positiva resultat på hela året.

Defensiven har varit ett återkommande problem, vilket resultat som 0-3-mot Kanada och 0-5- mot USA vittnar om. Men att de förlorade med 2-5 mot El Salvador och 3-7 mot Mexiko under uppladdningen inför VM är kanske ännu mer alarmerande, och lyckas de inte täppa till bakåt snabbt kommer det att bli en väldigt kort vistelse i VM.

Även med offensiva avbräck bör Frankrike kunna vinna detta med ett par bollar åtminstone. Men ifall vi tittar på tidigare matcher under VM så har vi inte fått se många målkalas och segrarna har inte varit lika stora som många förväntat sig. Det handlar nog delvis om att det är premiär och att många nog gärna sparar på krafterna till framtida matcher ifall de leder bekvämt. Vi spelar därmed på att det blir under 4,5 mål för fina 1.75 hos Bet365, då Frankrike dessutom saknar lite spets.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 4,5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Bet365
Spelstopp: 12:00, söndag 23 juli
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo