Speltips Frankrike – Nederländerna 24/3: Stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 24 mars 2023

Fredagens stormatch utspelar sig mellan Frankrike och Nederländerna, som båda är klara favoriter till att avancera.

Frankrike - Nederländerna

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det hade varit en otroligt stor överraskning ifall något av dessa lag inte lyckades placera sig topp två i gruppen, då resten av gruppen utgörs av Grekland, Irland och Gibraltar. Men det kommer att bli intressant att starta kvalet med en värdemätare på Stade de France för de båda lagen oavsett.

Som världens kanske bästa landslag och med två raka VM-finaler i ryggen så är Frankrike föga förvånande rätt klara favoriter inför fredagens stormatch. Didier Deschamps har lyckats få ordning på pusselbitarna i Frankrike och kommer att fortsätta som fransk förbundskapten och har nyligen förlängt sitt kontrakt fram till 2026.

Frankrike visade vilken enorm bredd de besitter då de klev in i det senaste mästerskapet med en lång rad skador och fortfarande tog sig till VM-final, därmed så lär det spela mindre roll att spelare som Hugo Lloris, Raphaël Varande och Karim Benzema alla har meddelat att de avslutar sin landslagskarriär inför EM-kvalet. De kommer fortfarande att kunna ställa upp med en väldigt stark trupp och är också den högst rankade nationen i Europa.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Koeman har tagit över som förbundskapten

Nederländernas insats i VM får trots allt sägas vara godkänd trots ett uttåg i kvartsfinalen. De förlorade mot mästarna Argentina på straffar efter en högdramatisk och underhållande match och vem vet vad som hade hänt ifall de var laget som mötte Kroatien i semifinalen istället.

Sedan dess så har dock Louis van Gaal för tredje gången lämnat sitt uppdrag som förbundskapten och i hans ställe så har Ronald Koeman tagit över. Koeman hade senast en misslyckad sejour i Barcelona, men vi får se vad han kan göra med Oranje den här vändan.

Nederländerna förknippas ofta med fartfylld, offensiv och underhållande fotboll och det är en viktig del av deras självbild. Detta har gjort att Koeman har gått ut i pressen och lovat att försöka styra spelet i den riktningen, vilket bådar gott för den neutrala åskådaren åtminstone.

Det är förmodligen främst Nederländerna som känner att de har mycket att bevisa här, med en ny förbundskapten, men med tufft motstånd direkt så kanske även Frankrike kan tagga till efter VM-baksmällan. Den raka ettan känns dock lite väl låg här och istället så väljer vi att tro på Koemans ord och spelar på att båda lagen gör mål för 1.89 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.89
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, fredag 24 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo