Speltips Frankrike – Sverige 17/11: Måstematch

Simon Pålsson Publicerat: 17 november 2020

Jämför odds

Sverige måste ta poäng borta mot Frankrike för att inte ramla ner från A-divisionen i UEFA Nations League den 17 november 2020. Vi rekar med odds.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas..

Det tog fyra omgångar utan poäng innan Sverige till slut kunde göra en fullgod insats, ta poäng och rent av vinna i senaste omgången. Detta på hemmaplan mot det Kroatien som man var nära att ta poäng mot matchen innan.

Men det här gruppspelet i UEFA Nations League har sett över fem omgångar varit ett misslyckande, även om Janne Andersson öppet, eller mer eller mindre i alla fall, deklarerat att man ser det här som en lite experimenterande tid. Det visar sig inte minst på laguttagningarna, och det faktum att Sverige har spelat väsentligt mer offensivt än vad vi brukar göra.

Hittills har det bara varit bitvis lyckat, men det är uppenbart att det finns en rejäl höjd i laget. Men nu gäller det nog att täppa till borta mot Frankrike för att kunna gå vidare.

Sverige har samma poäng som Kroatien, samma målskillnad, men färre gjorda mål. Det gör att man måste ta fler poäng än kroaterna, som möter Portugal på hemmaplan, i den sista omgången för att ta sig förbi och rädda kontraktet på A-nivå i UEFA Nations League. En vinst kanske inte ens räcker, men borde göra det.

Sverige stretar emot

Frankrike har kunnat formera en stark startelva under sina matcher i november månad, men man har valt att gå på ett lite oväntat val längst fram. I mitt tycke är man ett klart bättre lag när den mer kraftfulle Olivier Giroud spelar, men nu senast var det Anthony Martial som fick chansen från start. Det är i mina ögon ingen vidare fotbollsspelare på den här nivån, eller åtminstone inte sett till att göra kollektivet bättre.

Det finns också mängder med ganska formsvaga spelare i Frankrike för närvarande, med en Paul Pogba som delvis är petad i Manchester United och en Antoinne Griezmann som inte har rosat marknaden inledningsvis på hösten. Det krampar helt enkelt lite.

Det såg man inte minst mot Finland och stundtals mot Portugal fanns det en hel del övrigt att önska. Det jag försöker säga är helt enkelt att Sverige, med en bra plankträff, har alla möjligheter att skrälla i den här matchen.

Sverige då? Jo, vad gäller skadeläget vet vi att ett antal spelare inte finns med i truppen. Med tanke på att det såg väldigt bra ut sist tror jag att Peter Wettergren, och inte den coronasjuka Janne Andersson, på bänken kommer att formera samma startelva som senast. Det var ett genidrag att släppa lös Emil Forsberg och Dejan Kulusevski lite mer. Det är spelare som konstant kommer att kunna hota. Samtidigt var Marcus Danielsson en klippa i försvaret.

Sverige +1,5 spelas till 1,48 gånger smeten hos bet365.

Frankrike - Sverige

För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Jämför odds: