Speltips Gambia – Tunisien 20/1: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 20 januari 2022

Gambia ställs mot Tunisien i en direkt avgörande match i grupp F den sista gruppspelsomgången.

Gambia - Tunisien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gruppspelet i de afrikanska mästerskapen avslutas under torsdagskvällen med den rafflande upplösningen av grupp F där alla tre lag i toppen är med och slåss om slutspelsplatserna.

Inför den avslutande omgången så leder Gambia gruppen tillsammans med Mali på fyra poäng och identisk målskillnad. Tunisien är en poäng bakom och behöver vinna matchen för att säkra sin plats i slutspelet.

Att den lilla västafrikanska nationen Gambia skulle toppa gruppen i det här skedet var det nog inte många som väntat sig, men de har verkligen haft marginalerna på sin sida såhär långt. De vann öppningsmötet mot Mauretanien med 1-0, trots att motståndarna var de som dominerade matchbilden.

I det andra mötet mot Mali fick de med sig ett kryss då de kunde kvittera sent på straff, men här var Mali det klart bättre laget matchen igenom och hade det mesta av både boll och målchanser. Fyra poäng för Gambia är således maximal utdelning för rätt tveksamma insatser.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tunisien bör kunna säkra åtminstone andraplatsen

Tunisien föll överraskande mot Mali i öppningsmötet med 0-1 där matchens enda mål kom på straff. Det var en någorlunda jämn match, men där många nog hade förväntat sig mer av Tunisien.

De tystade i alla fall sina kritiker i efterföljande möte mot Mauretanien där de körde över sitt motstånd med 4-0. De är som sagt trea i gruppen, men de var favoriter till gruppsegern inför turneringen av en anledning och det går fortfarande att rädda upp nu i den sista omgången.

Mycket pekar på att Mali tar segern då de bara har en möte mot Mauretanien kvar, men Tunisien bör besegra Gambia och lägga vantarna på andraplatsen. De har betydligt mer kvalitet i truppen än vad lilla Gambia kan ställa på plan och är även klara favoriter hos spelbolagen.

Men även om de är favoriter så anser jag ändå att oddsen för ett rakt spel på Tunisien är väldigt generösa här. Gambia har, trots gruppledning, verkligen inte imponerat och det raka spelet på Tunisien för 2.00 gånger pengarna hos Expekt är minst sagt lockande.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tunisien vinner
Odds: 2.00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: