Speltips Georgien – Makedonien 12/11: Alltid oavgjort

Simon Pålsson Publicerat: 12 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Georgien och Makedonien möts för tredje gången på bara några månader. Nu är det en plats till EM 2021 i potten den 12 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Dinamo Arena Stadium står värd för torsdagens otroligt viktiga match mellan Georgien och Nordmakedonien i EM-kvalet. Det här är en form av finalmatch där vinnarna alltså går direkt till nästa sommars gruppspel.

Som bekant är det här inte två nationer som prenumererat på en plats i Europamästerskapen på sistone, men det förändrade kvalupplägget har öppnat upp en liten dörr för dessa båda nationer att faktiskt få sprattla till och få visa upp sig i de finaste av salonger.

Det som gör den här matchen lite mer kittlande är att Georgien och Nordmakedonien har spelat mot varandra vid flera tillfällen på sistone. Faktum är att man är i samma grupp i UEFA Nations League och därmed har mött varandra två gånger redan den här hösten. Båda mötena har slutat 1-1 och det är bevisligen två oerhört jämna lag som vi har att göra med.

Georgien tog sig vidare till den här playoff-finalen efter en tung vinst mot Vitryssland eller Belarus i semifinalen för ett par veckor sedan. 1-0 på hemmaplan var allt som krävdes för att man nu ska få spela finalmatch.

Samtidigt kunde Nordmakedonien ta sig vidare efter rivalmötet med Kosovo, en nation som bekant ligger nära Nordmakedonien och som har täta band. Det var ett tungt möte och en viktig vinst med 2-1.

Georgien är svårslagna

Georgien är ett mycket svårslaget lag och har inte förlorat någon av sina fem senaste matcher, varav två matcher mot Nordmakedonien finns med i den mixen. Faktum är att man på hemmaplan har fem raka matcher utan vinst dessutom.

Nordmakedonien har sex raka matcher utan förlust, varav två matcher mot Georgien, och är inte heller det ett lag som släpper in särskilt många mål.

Det saknas offensiv spets i båda dessa lag egentligen, medan den defensiva organisationen håller ganska bra klass. Om vi dessutom lägger till att matchen i fråga gäller extremt mycket kan man inte tänka sig annat än att det blir oerhört tätt och jämnt.

1-1 spelas till fina 6,00 gånger insatsen hos Betsson. Det har varit ett speltips som suttit i två raka matcher mellan lagen och till sex gånger såsen är det en bra tv-peng.

Georgien - Nordmakedonien

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: