Speltips Georgien – Spanien 8/9: Dags att ta poäng

Axel Sjödin Publicerat: 8 september 2023

Spanien behöver tre poäng då de gästar Georgien i deras blott tredje match i EM-kvalet på fredag.

Georgien - Spanien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Då Skottland har stuckit iväg rejält i toppen redan så gäller det för Spanien att börja rada upp trepoängare ifall de vill ha en chans till gruppseger. Spanien står på tre poäng efter två spelade matcher, där de tidigare förlorat mot just Skottland, och behöver ta ikapp Georgien och Norge som står på fyra poäng med fler matcher spelade.

Spanien stod över det senaste omgången matcher i EM-kvalet på grund av slutspelet i Nations League, och där fick Luis de la Fuente chansen att revanschera sig efter förlusten mot Skottland. Både Italien och Kroatien besegrades i jämna tillställningar, vilket gjorde att La Roja kunde kamma hem sin första titel på länge med sin nya förbundskapten. Det var förvisso inte en särskilt prestigefylld titel, men motståndet var tufft och det får trots allt ses som ett styrkebesked från Spanien.

Nu väntar en något mindre glamorös match borta i Georgien, men den är inte mindre viktig för det. Ännu är det ingen fara på taket för spansk del, men det är dags för trepoängarna att rulla in ifall de vill närma sig Skottland i tabellen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Georgien har numera ett par spetsspelare

Spanien lär med all förmodan vara en övermäktig motståndare för det, inom fotbollsvärlden, ganska obetydliga Georgien. Men Georgien har trots allt satts på fotbollskartan under senare år genom sina två unga superstjärnor Khvicha Kvaratskhelia och Giorgi Mamardashvili. Det var vi svenskar lyckligt ovetandes om fram till dess att “Kvaradona” punkterade de svenska VM-drömmarna med två mål mot oss i Batumi för snart två år sedan.

Men spanjorerna lär knappast bli tagna på sängen och ska ha kvaliteten nog att kunna säkra tre poäng utan större bekymmer. Det lär förmodligen inte bli några överraskningar i den spanska laguttagningen, men det har trots allt skrivits del om ett potentiellt inhopp för den 16-årige Barcelona-spelaren Lamine Yamal som därmed hade satt rekord som yngsta spelare någonsin i det spanska landslaget.

Spanien bör kunna kontrollera den här matchen samtidigt som Georgien lär försöka kontra, det känns som att det finns en del potential för mål, särskilt från ett Spanien som behöver leverera ett bra resultat. För 1.75 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på över 2,5 mål i matchen.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, fredag 8 september
TV: 
Stream:  viaplay logo