Speltips Georgien – Sverige 11/11: Måste vara en vinst

Axel Sjödin Publicerat: 11 november 2021

Det är ödesmatchen inför ödesmatchen då Sverige åker till Georgien för att försvara sin gruppledning inför matchen mot Spanien på söndag.

Georgien - Sverige

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det finns såklart bara ett mål med resan till Tbilisi och det är att Sverige plockar tre poäng och behåller sin position som gruppledare inför det sista avgörande mötet mot Spanien. I dagsläget så har Sverige 15 poäng jämfört med Spaniens 13, vilket innebär att ett kryss på söndag kommer att räcka för att sno åt sig direktplatsen till VM ifall båda lagen vinner sina matcher nu på torsdag.

Hade Sverige däremot tappat poäng i Georgien så hade de behövt vinna i Spanien med all förmodan, vilket verkligen inte är en sits som man vill vara i under den sista omgången. Men ett Georgien som sedan länge har varit borträknade från kvalifikationsstriden ska inte vara någon match för våra blågula hjältar.

Många minns dock säkert matchen hemma mot Georgien i våras där Sverige krampaktigt gick segrande ur mötet med 1-0 på Friends, men med det sagt så var Sverige trots en dålig match ändå det klart bättre laget.

De som försöker måla upp Georgien som något bra lag gör det säkerligen i syfte att försöka få matchen att framstå som mer spännande än vad den ska vara. Georgien är inget bra lag och det är verkligen en blunder ifall Sverige inte skulle få med sig tre poäng mot ett lag som nu under hösten förlorat mot både Kosovo och Grekland hemma utan att göra mål.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige ska kunna hantera favoritskapet

Den enda anledning till oro är möjligtvis hur Sverige såg ut mot Grekland i en match där de var pressade att vinna. De har inte riktigt hanterat favoritskapet väl i pressade matcher och Sverige känns klart mer bekväma som underdogs. Då som nu får Sverige dessutom klara sig utan Albin Ekdal på mittfältet, som här är avstängd, vilket kan rubba den defensiva balansen i laget möjligtvis. Med den klart mer offensivt lagda Mattias Svanberg som trolig ersättare så gick det mindre bra senast mot Grekland.

Men Georgien är inte heller lika starka och frågan är om de kan utnyttja de eventuella svagheter som det innebär. I övrigt har Janne Andersson i stort sett samtliga nyckelspelare till sitt förfogande och till och med Zlatan Ibrahimovic är tillbaka igen efter lång frånvaro.

Den stora frågan blir helt enkelt huruvida Andersson vill vila spelare inför Spanienmatchen eller inte, Ibrahimovic som inte spelat 90 minuter på väldigt länge kan t.ex. mycket väl få värma bänk här. Men i och med att något annat än vinst mot Georgien hade varit katastrofalt för Sveriges chanser på söndag så lär Janne Andersson knappast ställa upp med för många reserver.

Sverige lär gå hårt för en tidig ledning för att få kontroll över matchen och jag tror trots allt att de är tillräckligt skickliga för att kunna spela av och säkra tre poäng här utan någon större dramatik. Vi spelar därmed på att Sverige leder i halvtid och vinner matchen för 2.20 hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige halvtid/fulltid
Odds: 2.20
Bolag: 888sport
Spelstopp: 18:00
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: