Speltips Ghana – Etiopien 3/9: Tuff VM-kvalgrupp

Simon Pålsson Publicerat: 1 september 2021

Ghana, Etiopien, Sydafrika och Zimbabwe i en och samma grupp. Lite av Dödens Grupp i det afrikanska VM-kvalet.

Ghana - Etiopien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det afrikanska VM-kvalet är en minst sagt intensiv historia som avgörs i totalt tre steg och som nu är framme vid sitt andra steg, innan VM-turneringen som bekant ska spelas i Qatar 2022.

Allra först spelar de 28 sämst rankade lagen dubbelmöten mot varandra för att ta sig till den andra fasen, dit övriga 26 lag redan har tagit sig. De 14 lagen som vinner sina dubbelmöten kommer sedan direkt till den andra fasen, som är ett gruppspel.

Det är där vi är nu. Totalt 40 afrikanska landslag har delats in i tio grupper med fyra lag i varje, där vinnarna tar sig vidare till den sista och helt avgörande fasen.

Det är dubbelmöten som då ska avgöras i playoff-liknande förhållanden, hemma och borta, där vinnarna tar sig till VM 2022. Totalt fem landslag, vinnarna i de fem playoff-matcherna alltså, kommer alltså att få spela VM-gruppspel nästa vinter.

En lång väg att vandra för många landslag och en grupp som kommer att kosta blod, svett och tårar är den bestående av Ghana, Etiopien, Sydafrika och Zimbabwe. Tänk att bara ett av dessa landslag får chansen att spela VM och kanske inte ens så.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Ghana är favoriter

Precis som väntat är det Ghana och Sydafrika som är favoriter till att ligga i topp av den här gruppen, men Zimbabwe är inte en helusel utmanare. Etiopien bör inte ha någonting att sätta emot och framförallt på bortaplan kan man få det väldigt tufft.

Just bortaspelet är generellt sett tuffare i afrikanska VM-kval än i andra delar av världen coh det kommer att vara en viktig faktor här.

Men det faktum att bara ett av fyra lag går vidare, och att det bara spelas totalt sex gruppspelsmatcher i kvalets andra fas, gör att Ghana absolut inte har råd att förlora här. Man måste gå för att vinna.

Tidigare har man spelat mot Etiopien i kvalsammanhang både 2017 och 2018, och vann då med 5-0 hemma och 2-0 borta. Det tycker jag är en tydlig indikation på vad vi kan förvänta oss här också, även om Etiopien numera är ett väsentligt bättre fotbollslag än bara för några år sedan.

Över 2,5 mål spelas till 1.73 gånger insatsen hos MrGreen. Jag ser inte det som helt otänkbart att Etiopien också gör mål här och då bör spelet sitta med god marginal.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.73
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 21:00, fredag 3 september 2021
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: