Speltips Gibraltar – Frankrike 16/6: Ensidigt

Axel Sjödin Publicerat: 16 juni 2023

Det är toppen mot botten som möts i grupp B då Gibraltar tar emot Frankrike på fredagskvällen.

Gibraltar - Frankrike

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var klara besked senaste landslagsuppehållet från Les Bleus, som har gått upp i ensam gruppledning med full pott efter sina två inledande matcher. Nu väntar ett Gibraltar som de bara ska lyckas städa av utan större problem i hopp om att dra ifrån i tabelltoppen. Gibraltar har i sin tur två raka förluster och kommer att behöva ett mirakel ifall de ska kunna få med sig något från fredagens match.

Nederländerna förväntades bli tufft motstånd i kampen om förstaplatsen i gruppen, men att döma av öppningsmatchen så är detta Frankrikes gruppseger att tappa. I deras första match sedan deras tunga förlust på straffar i VM-finalen gav de svar på tal genom att köra över Nederländerna med 4-0. Med 20 minuter på klockan hade de redan tagit en övertygande tremålsledning och även om holländarna spelade upp sig något var de aldrig nära att komma tillbaka.

Därefter följde en något mer avslagen seger med 1-0 borta mot Irland, men tre poäng bärgades och Les Bleus visade varför man gång på gång kliver in i mästerskap som turneringsfavoriter.

Deschamps har återigen fått förnyat förtroende, vilket inte är konstigt med tanke på hur han har lett fransmännen till två raka VM-finaler.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fransmännen lär lätta på gasen

Utan att göra någon vidare djupgående analys kring Gibraltars styrkor och svagheter kan vi lugnt konstatera att de inte är i närheten av Frankrikes nivå och att detta kommer att bli en ensidig historia. Efter att de lyckats ta sig upp från liga D i Nations League åkte de snabbt tillbaka ned efter att ha slutat sist i sin grupp i liga C med ett poäng och -18 i målskillnad mot lag som Nordmakedonien, Bulgarien och Georgien.

Frankrike är sällan laget som kör över mindre nationer med stora siffror, även om det finns undantag. Fransmännen brukar vara rätt nöjda med sina tre poäng, vilket de lär plocka utan större ansträngning här. Gibraltar har två raka 0-3-förluster mot Grekland och Nederländerna, där de höll nere siffrorna mot holländarna trots ett tidigt rött kort i andra halvlek.

Ifall Frankrike nu är motiverade kan de självklart köra över Gibraltar totalt, men underspelet är trots allt vad som lockar mest här. Gibraltar lär fortsätta kämpa för att hålla nere siffrorna hela vägen och för 2.02 gånger pengarna hos Expekt så är spelet på under 5 mål (asian) rätt lockande.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5 mål (asian)
Odds: 2.02
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, fredag 16 juni
TV: 
Stream:  viaplay logo