Speltips Grekland – Irland 16/6: Viktiga poäng

Axel Sjödin Publicerat: 16 juni 2023

Grekland möter Irland i sin andra EM-kvalmatch och har chansen att ta två raka segrar i grupp B.

Grekland - Irland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lagen har inte fått en lätt grupp då både Frankrike och Nederländerna är stora favoriter till att knipa de två högsta placeringarna i gruppen, men stora nationer har floppat förut och då gäller det att vara det lag som tar chansen.

Grekland inledde åtminstone planenligt med en vinst mot gruppens förväntade slagpåse i form av Gibraltar. Segern bärgades enkelt med 3-0 på bortaplan i ett möte där grekerna var helt överlägsna. En vinst mot en så liten nation säger såklart inte mycket, men Grekland har börjat ta kliv i rätt riktning på senare år och lyckas de knipa en andra raka trepoängare har de fått en väldigt fin start på sitt kvaläventyr.

Deras triumf från 2004 är numera ett minne blott, och de har spenderat många år utan att direkt uträtta någonting. De försökte att leta sig tillbaka till Otto Rehhagels mer defensiva approach för ett par år sedan, vilket har fungerat ganska bra. De vann sin grupp i Nations League överlägset och lyckades ställa till det för både Sverige och Spanien i VM-kvalet senast.

Numera är det Gus Poyet som är förbundskapten och har några intressanta namn att arbeta med. Vangelis Pavlidis har stått för en bra säsong i AZ Alkmaar och Alexandros Mavropanos har spelat bra i Stuttgart, två yngre namn som Grekland förväntas kunna bygga sitt lag kring under en tid framöver.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Irland har inget emot att backa hem

Irland inledde sitt EM-kval med en förväntad förlust mot Frankrike. Men det såg i alla fall bättre ut än väntat och förlustsiffrorna hölls nere till 0-1. Det var en någorlunda jämn match sett till förväntningarna och en någorlunda chansfattig tillställning.

Det har inte funnits mycket att jubla över för irländarna på många år, och det lär det förmodligen inte göra det här kvalet heller, men de är absolut inte chanslösa mot ett lag som Grekland. Irland klarade sig kvar i Nations Leagues andraliga senast och fick med sig resultat mot både Skottland och Ukraina. Resultaten har kommit när det defensiva spelet har suttit, då de har det svårt att utmana andra lag i ett öppet och böljande spel.

Det blir med andra ord ofta tillknäppt när Irland spelar, även om båda lagen säkerligen lär försöka satsa på tre poäng nu på fredag. Grekland är dock klara favoriter i min bok, inte minst då de har varit rätt starka på hemmaplan. Dubbelchans 1X kombineras därför med under 2,5 mål för 1.95 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 2,5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, fredag 16 juni
TV: 
Stream:  viaplay logo