Speltips Grekland – Spanien 11/11: Viktig match för Sverige

Axel Sjödin Publicerat: 11 november 2021

Den andra ödesmatchen för svensk del spelas mellan Grekland och Spanien senare på torsdagskvällen.

Grekland - Spanien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

När man tittar på tabelläget såsom det ser ut nu i grupp B så är det svårt att inte gräma sig över förlusten i Aten för svensk del, men förutsättningarna för en direktplats till VM finns fortfarande där och matchen mellan Grekland och Spanien kommer att spela en avgörande roll i hur det slutar.

Grekland har fortsatt en chans att ta sig upp på andraplatsen och lär med andra ord knappast spara på krafterna när Spanien kommer på besök. Grekerna har fortfarande bara en förlust, vilket kom mot Sverige på Friends för nästan exakt en månad sedan, men de har i alla fall visat sig vara en väldigt svår nöt att knäcka.

I den första matchen mot Spanien fick de med sig ett kryss borta i Spanien trots att spanjorerna hade 80% av bollinnehavet och grekerna bara hade ett skott på mål. Det skottet var dock en straff från vad som knappast var en klar målsituation, så man kan absolut säga att de kom billigt undan där.

Hemma i Aten har de kanske lite bättre chans däremot och såsom vi såg i matchen mot Sverige där så hade de en del vassa omställningar som svenskarna hade svårt att hantera. Det är just omställningar som Luis Enriques Spanien har haft svårt att hantera när det kommer till det svenska laget också, så möjligtvis finns det kanske lite hopp om en grekisk poäng trots förväntad spansk dominans.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spanien är hårt pressade

Luis Enrique är hårt kritiserad på tränarpositionen, trots Spaniens lyckade EM där de slogs ut på straffar av Italien i semifinalen. Det vänder dock snabbt i fotboll och ett missat VM för spansk del hade såklart setts som en katastrof i hemlandet.

Den Barcelonaskolade Enrique håller fortfarande kvar vid vad som gjort spansk fotboll så framgångsrik under det senaste decenniet och förväntas även nu på torsdagen att dominera matchbilden helt, precis som mot nästan allt motstånd.

Som vi fått se både i EM och nu under senaste landslagsuppehållet med Nations League så är Spanien väldigt starka mot Europas bästa, men har inte varit lika övertygande mot sämre motstånd som går in med mentaliteten att försvara. Får de inte hål på Grekland tidigt så kan det mycket väl bli problem.

Även om Spanien är det klart bättre laget så förväntar jag mig ändå en tuff kamp här där Grekland ändå visat att de kan sno åt sig poäng med sitt gedigna försvarsspel. När de förlorar så är det inte heller genom utklassning, de ger inte bort något gratis och jag tror att ett spel på Grekland med +1 asian för 2.23 hos Expekt kan vara ett bra spel till matchen.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Grekland +1 asian
Odds: 2.23
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: