Speltips Haiti – Danmark 1/8: Gyllene chans

Axel Sjödin Publicerat: 31 juli 2023

Danmark har ett bra läge att avancera till åttondelsfinalen då de ställs mot Haiti i den sista gruppspelsomgången.

Haiti - Danmark

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Danmark har redan tagit sig igenom de två tuffaste matcherna i gruppen och står nu på tre poäng inför den sista och avgörande omgången. Kina står på samma poäng och samma målskillnad, men möter England i en match där de inte förväntas vinna. Mest troligt kommer därmed en vinst eller till och med ett kryss att räcka för danskt avancemang, men Haiti är ännu inte helt borträknade förutsatt att Kina förlorar.

Men även om Haiti fortfarande har en chans så är Danmark storfavoriter till att avancera ur gruppspelet för första gången sedan 1995. Dansk damfotboll har inte alls varit lika framgångsrik som på herrsidan, och detta är faktiskt det första världsmästerskapet de har lyckats nå sedan 2007.

Men en blytung seger mot Kina i öppningsomgången har gett dem ett väldigt bra utgångsläge inför tisdagens match. Det dröjde dock till den 89:e minuten innan Amalie Vangsgaard kunde sätta dit matchens enda mål i vad som var en rätt chansfattig och jämn match. Danmark var emellertid lite bättre och förtjänade nog segern trots allt. Mot England blev det istället 0-1, men återigen var det en ganska tillknäppt och jämn tillställning.

Danmark är ett välstrukturerat lag med en hyfsat bra defensiv, och nu gäller det att inte slarva bort sin chans mot ett nederlagstippat Haiti.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit målsnålt åt båda hållen när Haiti spelat

Haiti stod för en överraskande bra insats mot England i öppningsmötet då de bara förlorade med 0-1 efter att England lyckats trycka dit matchens enda mål på straff. De såg inte helt ofarliga ut i omställningarna heller och hade sina chanser att kvittera.

Mot Kina hade de sedan alla möjligheter att faktiskt ge sig själva en bra chans till avancemang då Zhang Rui drog på sig ett rött kort redan i den 29:e minuten vid ställning 0-0. Men Haiti lyckades inte särskilt väl som ett spelförande lag, och kunde trots detta inte få hål på kinesiskorna under hela matchens gång. Istället drog de på sig ännu en straff, vilket gav Kina samtliga tre poäng.

Efter två spelade omgångar har de alltså fortfarande inte gjort ett mål, men de har heller inte släppt ett enda mål från öppet spel. Det är tydligt att de trivs bäst med att försöka straffa sina motståndare genom snabba omställningar, men det lär danskarna vara medvetna om, med vetskapen om att ett oavgjort resultat mycket väl kan räcka för avancemang. Jag tror därmed på en tillknäppt match där danskarna inte kommer att ta några dumdristiga risker. Då underspelet går att hitta för hela 2.05 gånger pengarna hos Coolbet så blir det också vårt speltips till matchen.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 13:00, tisdag 1 augusti
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo