Speltips inför Algeriet – Guinea 7/7: Stort favoritskap

Martin Efvergren Publicerat: 5 juli 2019

Algeriet har övertygat i gruppspelet och i åttondelsfinalen är man favoriter när Guinea står för motståndet. Det mesta talar för att man kommer vara det starkare laget i det här mötet.

Annons:

Algeriet vann samtliga tre matcher i gruppspelet utan att släppa in något mål. I premiären besegrades Kenya med 2-0 och den andra matchen mot huvudkonkurrenten Senegal vann man med 1-0.

Därmed var redan klara för slutspel inför den sista gruppspelsmatchen mot Tanzania. Riyad Mahrez med flera vilades men man man vann ändå med klara 3-0.

Guinea hade en kämpigare väg fram till den här åttondelsfinalen. Man inledde med att bara få med sig 2-2 från mötet med Madagaskar och i andra matchen föll man mot favoriten Nigeria med 1-0.

Inför sista matchen mot Burundi var man piskade att vinna och det lyckades man med. Matchen vanns med 2-0 och därmed kunde man kvalificera sig som trea i gruppen.

Bounedjah har gjort 39 mål på 22 matcher

I belgaren Paul Puts guineiska landslag finns en del kvalitet, inte minst på mittfältet där Liverpools Nabil Keita, Fulhams Ibrahima Cissé och Romas Amadou Diawara huserar.

Keita, som normalt är navet i det här laget kom dock till turneringen med en skada som han inte är helt återställd ifrån. Hittills har han bara startat en av matcherna då han spelade 70 minuter mot Nigeria.

Det är möjligt att han kommer till spel i den här matchen men han är rimligen inte i toppslag.

På högerbackspositionen är Mikael Dyrestam ordinarie i detta Guinea. Inget ont om den forne Kalmar- och Blåvitt-spelaren men det säger ändå någonting om att det saknas en del bredd i den här truppen.

Algeriet är totalt sett det bättre och mer etablerade laget på pappret och som kollektiv. Försvarsspelet har imponerat och i offensiven finns en viss Riyad Mahrez samt nian Baghdad Bounedjah som den gångna säsongen gjort 39 mål på 22 matcher i den Qatariska ligan.

Det mesta talar för att Algeriet kommer vara det starkare laget i det här mötet och det spelas till 1.70 gånger insatsen hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Algeriet vinner, rak etta
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin
Spelstopp: 21:00, söndag 7/7
TV:  spoartkanalen logo
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.