Speltips inför Chile – Peru 4/7: Copa America-semifinal

Spelbloggare Publicerat: 3 juli 2019

Vilken landslagssommar vi har, eller hur? Copa America, som spelas i Brasilien, är i dess slutfas och i den andra semifinalen står Chile och Peru mot varandra. Speltipset inför vad som komma skall, det hämtas från 1X2-marknaden.

Annons:

Vem får äran att medverka i den stora finalen och vem får spela om bronsmedaljen? Chile mot Peru. 02:30, svensk tid. På Kanal 10 och Viaplay.

Under natten mot onsdagen – speltipset är publicerat före den matchen – möter hemmanationen Brasilien och Argentina varandra i en betydligt mycket mer namnstark kamp. I nästa fas kommer dessa parter således, oavsett om det blir final eller ej, vara rejäla underdogs.

Men, varför skulle de räknas bort? Bollen är, som bekant, rund och Peru skickade ut Uruguay ur kvartsfinalen efter straffar och Peru skickade ut Uruguay efter dito. Skrällar bara det, i synnerhet för de förstnämnda.

Att Peru lyckades så pass väl mot Uruguay kom lite av en chock – höll nollan över 120 minuter – eftersom de i matchen dessförinnan, gruppspelets avslutande, föll med förkrossande 0-5 mot Brasilien. Gäller verkligen att sätta försvarsspelet även nu, för offensiva hot finns det gott om i Chile.

Även Chile föll i deras sista gruppspelsfajt, efter vinster över Japan samt Ecuador – mot Uruguay, 0-1. Defensivt har de stått starkt från början till slut, men orosmolnet är att de nu avverkat 180 minuters fotboll utan mål framåt.

För Peru är Jefferson Farfán ett osäkert kort. Annars ingenting av nyhetsvärde på truppfronterna.

Raka spelet synas

Chile har kammat hem de två senaste upplagorna av Copa America och är nu bara en match borta från en eventuell final. Klarar de av att passera Peru, är frågan?

Och vårt svar på det – ja, mest sannolikt.

Kvartsfinalerna var oerhört täta historier, tre av fyra slutade mållösa efter såväl 90 som 120 minuter, däribland Chiles samt Perus, men känslan är att Peru kan få det svårt att hålla tätt mot ett betydligt bättre lag för andra matchen i följd.

Vi kunde exempelvis se hur stora problem Peru hade med Brasilien, släppte in fem mål. Om Chile bara lyckas få upp bolltempot, bör chanserna komma och därmed även målen som ett brev på posten.

Strax under dubbla insatsen för det raka spelet på Chile värderar vi som bra betalt. Bethard med det bästa oddset.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Chile vinner, rak etta
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 02:30, torsdag 4/7
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.