Speltips inför Egypten – Kongo 26/6: Värdnationen storfavorit

Spelbloggare Publicerat: 26 juni 2019

Värdnationen för Afrikanska Mästerskapen, Egypten, får axla ett stort förhandsfavoritskap mot Kongo på Cairo International Stadium – ett mer än välförtjänt sådant.

Annons:

Sprudlande? Icke. Underhållande? Inte överdrivet. Egypten imponerande inte direkt i deras premiärmatch av Afrikanska Mästerskapen, som alltså spelas inom landets gränser, och kom undan med en knapp 1-0-vinst över Zimbabwe.

Men en trea är en trea och det är sådana som räknas. Prestationen var därutöver fullt acceptabel. Egypten står redan nu med ena foten i slutspelet och på oddsfronten är de nedplitade som den främsta favoriten – om än i hård konkurrens av flera andra länder, såsom Senegal.

Grupp A:s andra premiärmatch spelades mellan Kongo och Uganda, vilken de förstnämnda förlorade med 0-2. Spelarmaterialet att mäta krafterna med de tuffare av motstånden borde inte finnas och den första fajten lämnade långtifrån positiva besked. Kvalitéer finns dock i ett par pjäser, däribland Yannick Bolasie med ett förflutet i Crystal Palace och som nu representerat Anderlecht.

Anmärkas ska också att Kongo blott vunnit en enda av deras tio senaste matcher, i såväl tränings- som tävlingssammanhang och den kom med 1-0 mot Liberia under mars månad. Gäller att steppa upp för minsta lilla chans här. Tuffaste möjliga matchen, eller?

Minusspel på Egypten

Under såhär pass korta mästerskap handlar det om att hitta rätt direkt från start och därför var Kongos premiär mot Uganda en fatal besvikelse – 0-2 och en insats som lämnade det mesta att önska.

Så, hur skulle de med en sådan prestation i bagaget kunna sätta käppar i hjulen för värdnationen och stjärnspäckade Egypten? Det har vi oerhört svårt att se hända. Favoritskapet känns istället bekvämt.

Det ska finnas mer att krama ur Egypten än vad de visade upp i premiärvinsten över Zimbabwe, 1-0. Över det stora hela ser emellertid formen stark ut och Kongo borde städas undan av bara farten.

Ny trea för Mohamed Salah och hans lagkamrater att vänta, med andra ord. Egypten spelas därför med -1,0 mål (asian handicap) till oddset 1,81 hos 888sport. Gäller då är insatsen tillbaka om de vinner med exakt uddamålet.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Egypten -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 22:00, onsdag 26/6
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.