Speltips inför Egypten – Sydafrika 6/7: Rättmätiga favoriter

Martin Efvergren Publicerat: 6 juli 2019

Egypten har gått rent genom gruppspelet utan att släppa in något mål medan Sydafrika förlorat två av sina tre matcher – men ändå kvalificerat sig för den här åttondelsfinalen. Vilka som är rättmätiga favoriter är, med andra ord, ganska givet.

Annons:

Egypten, med Mohammed Salah i spetsen, har övertygat i gruppspelet. De har kanske inte bjudit på någon sprudlande offensiv fotboll men de har vunnit samtliga sina matcher utan att släppa in ett enda mål.

I premiären besegrade man Zimbabwe med 1-0, vilket följdes upp av 2-0 mot Kongo och 2-0 mot Uganda.

I åttondelsfinalen väntar nu Stuart Baxters Sydafrika, som med sina tre poäng i gruppspelet ändå lyckades kvalificera sig via sin tredjeplats.

De inledde med att förlora med 1-0 mot Elfenbenskusten, därefter besegrade man Namibia med 1-0 och i senaste matchen föll man återigen med 1-0 mot Marocko efter ett sent marockanskt avgörande.

Salah är den stora skillnaden

Stuart Baxter har, i jämförelse med Egyptens mexikanske förbundskapten Javier Aguirre, ett begränsat spelarmaterial där man framförallt saknar offensiv spets.

Sydafrika har på de senaste fem matcherna endast mäktat med att göra ett mål. Samtidigt har man bara släppt in totalt två mål i dessa matcher.

Baxter kan hur man organiserar ett försvarsspel, men det är tveksamt om det kan räcka för att stoppa Salah & company.

Efter misslyckandet i VM förra sommaren där man förlorade samtliga sina tre matcher har man nu spelat elva matcher och vunnit nio samt kryssat en och förlorat en.

Därtill har man endast släppt in ett mål på sina fem senaste matcher, vilket gör det svårt att se hur ett uddlöst Sydafrika ska kunna göra mål i den här matchen.

Egypten är klara favoriter men, nästan, samtliga matcher i den här turneringen har varit jämna och målsnåla. Så kan det bli även i det här mötet men den individuella kvalitet som finns i Egypten bör fälla avgörande till deras fördel.

Sammantaget ger detta att vi finner mest spelvärde i att Egypten kommer att vinna utan att släppa in mål och det spelas till 2.10 gånger insatsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Egypten vinner & håller nollan
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 21:00, lördag 6/7
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.