Speltips inför England – Tjeckien 22/3: Fredagsunderhållning från Wembley

Spelbloggare Publicerat: 21 mars 2019

Fredagens stora EM-kvalhöjdpunkt ska utspelas på Wembley Stadium i London, varifrån England tar emot ett på förhand smått underskattat Tjeckien – och vårt speltips inför matchen hämtas från målmarknaden.

Annons:

Grupp A äntrar EM-kvalet; först med match mellan Bulgarien och Montenegro och timmarna efteråt denna historia. Två favorittippade nationer är det som möter varandra på Wembley Stadium och då i synnerhet kvalspecialisterna England.

Kvalspelen brukar England, såväl historiskt som i nutid, leverera väl i – men när det väl kommer till kritan i de stora mästerskapen har de haft det svårare att prestera. För att ta det färskaste av exempel var VM-kvalet senast en ”walk in the park”; summerad med åtta vinster och två kryss på tio matcher.

Men den stora skillnaden var att England också lyckades hyfsat i världsmästerskapet 2018. Det räckte ända till semifinalen, där man föll knappt mot Kroatien, och det därefter blev en klar 0-2-förlust mot Belgien i bronsmatchen. Medaljerna ekar fortsatt i sin frånvaro. Kan EM 2020 bli året då de når ända in i kaklet?

Gruppspelet bör de inte ha det minsta problem att avancera vidare från. Tjeckien är det, på pappret, tuffaste motståndet och övrig konkurrens står Bulgarien, Montenegro och Kosovo för.

Och om man skulle misslyckas? Då finns en livlina i UEFA Nations League. Där är de klara för semifinal mot Holland efter att ha varit numret större än såväl Kroatien som Spanien i turneringens gruppspelsfas.

Överodds för målspelet

Oavsett utfall i denna historia bör Tjeckien, med hänsyn till det halvdana motstånd som i övrigt finns här i kvalspelet, ha alla chanser att nå till nästa års europeiska mästerskap – men vi är heller inte helt främmande till att de åtminstone skulle kunna skaka om England något.

Givet är det att matchen kommer tas en med en defensiv approach, att det kommer bli mycket jaga boll och i första hand försöka förvalta omställningsmöjligheterna. Det skriker således inte målfest på förhand.

Men att de ska ses med såhär liten chans att i alla fall pryda målprotokollet? Det har vi svårt att se vara rättvisande.

Tjeckien har inte det namnstarkaste av material, men ändå flera spelare som spelar på en hyfsad europeisk nivå. Långtifrån oävna. De stod för flera starka insatser i Nations League och allt som allt nätat i sex av de sju senaste matcherna. Däribland hittas en 1-0-vinst över Polen, en match som spelades i vänskapens tecken.

Hemmalaget kommer därutöver till spel med defensiva avbräck; på Luke Shaw, John Stones och Trent Alexander-Arnold. Därutöver saknas Fabian Delph, Ruben Loftus-Cheek och evenuellt duon bestående av Marcus Rashford samt Jordan Henderson.

Att det blir mål åt båda håll spelas till oddset 2,75 hos Paf.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp: 20:45, fredag 22/3
TV:  tvtolv logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.