Speltips inför England – USA 15/11: Rooneys avtackning

Spelbloggare Publicerat: 14 november 2018

Wayne Rooney ska tackas av för sin tjänst i den engelska landslagsdressen och det med en vänskapsmatch mot USA, där fokus eventuellt kan vara lite på annat håll. Talar detta för ett litet skrällbud, månne?

Annons:

En era är över och ska nu få sitt slut. Wayne Rooney har plockats med i Englands trupp inför torsdagens möte med USA – en match som spelas på Wembley Stadium, med starttiden 21:00 och som visas på C More Play.

På tal om en startplats är det emellertid inte för den forne stjärnan och numera DC United-spelaren. Han väntas få runt 10-15 minuter i slutfasen av matchen, för att tackas av av hemmafansen. Ett på så sätt mycket speciellt framträdande för hans del.

Landslagssamlingens stora fokus är istället på söndagens match mot Kroatien, som kan komma att vara av helt olik betydelse – beroende på utfallet i kvällens möte mellan just Kroatien och Spanien. Chansen på förstaplatsen lever kvar och en liten risk att hamna på sistaplatsen finns likväl.

USA, då? Där finns inte mycket att hurra över. Truppen är på sin höjd medioker och det här är bara en vänskapsmatch bland alla andra, om än mot ett tufft motstånd. Gäller att hitta rätt känsla, en positiv sådan, sedan det hemskt utförda VM-kvalet där man trots halvdant motstånd missade mästerskapet.

Ur svensk, eller snarare allsvensk, synvinkel innehåller den amerikanska truppen Malmö FF-succén Ryan Gall. Kan mycket väl få speltid – i vad som då skulle innebära hans A-lagsdebut.

Fokus på annat håll

Den här typen av matcher tenderar att bli lite speciella, vänskapshistorier i allmänhet och nu i synnerhet när England har en blytung tävlingsmatch kort inpå och att det i stor mån kommer handla om Rooneys avtackning.

I praktiken – tankarna på annat håll, och såklart stor rotation. Här ska det sparas på krafter bland de ordinarie spelarna.

USA har dessutom målat i tre raka matcher, som spelats mot Peru, Colombia och Mexiko. Tuffa motstånd. Men att de skulle hålla nollan på Wembley – det finns väl inte ens på kartan?

Att det blir mål åt båda håll spelas till 2,35 x såsen hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2.35 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin
Spelstopp: 21:00, torsdag 15/11
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.