Speltips inför Ghana – Benin 25/6: Superspel i premiären

Spelbloggare Publicerat: 25 juni 2019

Grupp F gör entré i Afrikanska Mästerskapen under tisdagskvällen och den senare av matcherna spelas mellan Ghana och Benin. Spelvärde är funnet och här tar ni del av vårt bettingtips inför vad som komma skall.

Annons:

Afrikanska Mästerskapen anno 2019 spelas i Egypten och det väntas bli en nervkittlande turnering med flera titelaspiranter, där värdnationen kanske är att betrakta som den främsta av dessa.

Av spelbolagen att döma är Ghana fjärde-/femtefavoriter till att kamma hem hela spektaklet, med oddset 9,00. Förhoppningarna är stora och det kan finnas en viss skrällpotential hos ”The Black Stars”. Gott om erfarenhet från de europeiska toppligorna bland spelartruppen.

Ur ren kvalitetsaspekt, spelare för spelare, tillhör Benin mästerskapets bottenskrap – även om de i enskilda matcher skulle kunna ställa till med bekymmer för pjäser som exempelvis Ghana. Knappast urusla eller oävna. Kvalspelet kom de tvåa i, bakom Algeriet och före Gambia samt Togo.

En att se upp med för Ghana är Benin-anfallaren Steve Mounie, till vardags i West Bromwich Albion. Han har på de fyra senaste landslagsmatcherna antecknats för tre fullträffar och visar med det på betydligt bättre form än vad han hade under Premier League-året – blott ett mål på 31 matcher, varav 19 från start.

Ghana tar hem premiären

På den här scenen, väl framme i mästerskapet, borde Benin inte ha mycket att säga till om. De ska normalt sakna kvalitéerna att stå upp emot fotbollsnationer som just Ghana, fyllt av klasspelare – bland andra Thomas Partey, Atlético Madrid, samt Kwadqo Asamoah, Inter. Skoj kuriosa är också att Joseph Aidoo, som lämnade Hammarby för Genk under 2017, finns med i truppen.

Här talar det mesta för att Ghana fixar biffen; att de planenligt hämtar hem en premiärtrea mot ett, på pappret, tunt motstånd. Landet är i princip alltid med och slåss om medaljerna i Afrikanska Mästerskapen. Vid sex raka tillfällen har minst semifinal nåtts. Det visar på en enorm styrka.

Talar emot Ghana är två halvdana insatser i vänskapsmatcher före denna premiärmatch – mot Namibia samt Sydafrika. På dessa har det inte blivit ett enda mål framåt, men en vänskapsmatch är för all del helt annorlunda från en tävlingsdito. Dessutom har det varit sådana där det roterats hejvilt. Allvar nu och då borde utdelningen komma.

Här saknar Benin deras nyckelpjäs i Stéphane Sessegnon, historisk landslagsmålskytt och med förflutet i klubbar som PSG, Sunderland och West Bromwich. Han är avstängd och det försvagar lagets redan svaga aktier inför matchen rejält.

1,75 gånger pengarna för den raka ettan är mer än acceptabelt betalt. Coolbet är platsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Ghana vinner, rak etta
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 22:00, tisdag 25/6
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.