Speltips inför Grekland – Ungern 12/10: 1X2-spel i Nations League

Simon Pålsson Publicerat: 11 oktober 2018

Det är inte helt enkelt att välja sida inför fredagens match mellan Grekland och Ungern i UEFA Nations League. Ett ganska givet speltips väljs ut.

Annons:

Det är kanske inte den allra sexigaste mötet från fredagens fina matcher i UEFA Nations League, men där finns ändå en viss charm över matchen mellan det grekiska landslaget och Ungerns dito? Lagen gör nämligen upp på grekisk mark på fredagen.

Grekland är som bekant ett europeiskt lag av ganska hög klass, men som inte riktigt kan mäta sig med de allra bästa lagen i Europa. Men trots att laget faktiskt glidit lite under radarn brukar de ändå finnas med när det drar ihop sig, med sin fina organisation och sina spetsspelare som sticker ut lite. Det är sällan enkelt att slå detta grekiska landslag, den saken är säker.

I kvalet till VM 2018 tog laget sig hela vägen till playoff där möte med blivande silvermedaljörerna Kroatien väntade. Kroaterna blev lite för tuffa, där dubbelmötet avgjordes redan i det första mötet med 4-1-vinst för Kroatien. Men kvalresan i övrigt var ännu ett kvitto på att grekerna är att räkna med. Det är den typen av lag som egentligen gör bättre insatser mot lite bättre lag och som har allt svårare mot sämre lag där pressen är större.

I UEFA Nations League står laget på en vinst (mot Estland med uddamålet) och en uddamålsförlust borta mot Ungern. Högt och lågt alltså. Därför har laget nu alla möjligheter att studsa tillbaka med revansch på hemmaplan.

Inget lag som är bra nog

Ungern då? Deras kvalresa blev inte fullt lika lyckad inför VM 2018 och de slutade tyvärr en bit ner i gruppens tabell, en klar missräkning. Därefter har Ungern försökt bygga en nya generation och numera består laget mestadels av viktiga spelare från storlaget Vidi FC, som faktiskt tagit sig hela vägen till gruppspel i Europa League där de så sent som i förra omgången klarade 1-0 borta mot Chelsea. Ett fullt godkänt resultat.

I UEFA Nations League har ungrarna en förlust (mot Finland) och en uddamålsvinst mot just Grekland att luta på. Det är anmärkningsvärt hur jämn den här gruppen är och hittills har vi enkom fått se uddamålsvinster. Det känns osannolikt att det blir någonting annat än jämnt här också.

Efter flera uddamålsvinster känns det läge för ett oavgjort resultat nu.

X (oavgjort) spelas till 3,50 gånger såsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,50 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  20:45, fredag 12/10
TV:   –
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.