Speltips inför Italien – Portugal 17/11: Krampaktigt i tungviktsmatchen?

Spelbloggare Publicerat: 17 november 2018

Det skriker inte direkt målkalas när Italien och Portugal ska göra upp på San Siro i Milano, en match av yttersta betydelse i UEFA Nations League. Här: oddsen, startelvorna och såklart – ett speltips.

Annons:

Två maktfaktorer och stornationer i fotbollens värld. Nations League fortsätter leverera toppmatcher och här handlar det om grupp A/3, som Portugal just nu har grepp om och vars utsikter för finalspel ser starkast ut. Faktiskt oavsett utfall här, i och med den livlina till match de har hemma mot Polen nästa vecka.

Omvända mötet med detta vann Portugal med ett mål mot noll efter en tillknäppt, tajt och spännande historia – för att sedermera plocka ner Polen med 3-2 på resande fot. Två matcher har renderat i full pott och detta innebär att förstaplatsen innehas, trots matchen mindre spelad än de båda konkurrenterna.

Italien har i sin tur en vunnen, ett kryss och en förlust medan Polen spelat in ynka pinnen på deras tre framträdanden. Enda sättet för ”Gli Azzurri” att nå finalspelet är att vinna och att Portugal sedermera sviker i den avslutande matchen likväl. Eventuellt kan ett kryss räcka, men mest sannolikt endast en torsk.

Under förbundskaptenen Roberto Mancini andas Italien, trots allt, friskare luft. Det finns en uppsjö av spännande spelare i truppen, många yngre sådana, och framtidstron är återförnyad. Men är de redan nu redo att ta steget?

Gällande de europeiska mästarna, Portugal, är det extra imponerande hur de kunnat leverera så pass starkt – fastän den store stjärnan i Cristiano Ronaldo inte funnits med och han är även här utanför truppen. Kollektivt har de svetsat samman väl och det finns flera spelare som stuckit ut under den här tiden, såsom André Silva med mål i båda matcherna.

Tillknäppt – på nytt

Gästerna har Pepe och André Gomes indisponibla och där är den förstnämnda ett klart defensivt avbräck. Italien har Federico Bernardeschi skadad och out.

Trots att Pepe alltså inte kan medverka, känner vi inte alls oro för Portugals defensiva. Laget har svetsat samman väl och känns väloljat från målvakts- till anfallsposterna. Den hållna nollan i hemmamötet med Italien imponerar stort, 1-0, och här kommer det defensiva fokuset bli ännu större i och med att krysset säkrar förstaplatsen.

Italien är försvarsstarka och välorganiserade över hela banan. Givetvis kommer man försöka sätta viss fart på den här matchen, när trean måste jagas, men det behöver inte betyda att en målexplosion väntar och faktum är att de har fem raka matcher som klivit under den klassiska 2,5-målslinan.

Kan se en matchbild med två parter som känner på varandra från start och ett Portugal som i alla situationer tar det säkra före det osäkra mot ett stabilt Italien som inte skyndar fram alltför fort. Målsnålt på nytt?

Under 2,5 mål spelas till fullt acceptabla 1,60 gånger pengarna hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,60 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 20:45, lördag 17/11
TV:  tvtolv logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.