Speltips inför Madagaskar – Tunisien 11/7: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 11 juli 2019

Tunisien har bokstavligen kryssat sig fram till den här kvartsfinalen men är, trots det, klara favoriter enligt oddssättarna. Ingen har trott på skrällgänget Madagaskar men sett till vad man har presterat i den här turneringen bör man nog ta dem på allvar.

Annons:

Madagaskar inledde mästerskapet med att spela oavgjort (2-2) mot Guinea. Därefter vann man mot Burundi (2-0) samt favoriten Nigeria (2-0). Därmed vann man också, oväntat, gruppen med sina sju poäng.

I åttondelsfinalen väntade så Kongo vilka man såg ut att kunna besegra med 2-1. Men kongoleserna kvitterade i de absoluta slutminuterna och efter förlängning vann till slut Madagaskar efter straffar.

Tunisien har alltså kvalificerat sig för den här kvartsfinalen utan att vinna en enda match under ordinarie tid. I premiären spelade man 1-1 mot Angola, vilket följdes upp av 1-1 mot Mali och 0-0 mot Mauritanien.

De tre pinnarna räckte således för att kvalificera sig till åttondelsfinal. Där väntade så Ghana vilka man såg ut att kunna besegra med 1-0, men precis som Madagaskar åkte man på en kvittering i slutminuterna vilket gjorde att man till slut, via straffsparksläggning, kunde ta sig vidare.

Madagaskar bör tas på allvar

Sett till spelarmaterial och tidigare meriter är Tunisien rättmätiga favoriter i det här mötet. Men sett till vad de här båda lagen har presterat i det här mästerskapet måste oddset på en Madagaskar-seger, som står i cirka 6.40, ändå sägas var lite väl högt.

Spelarnamnen (Pascal Razakanantenaina och Charles Andriamatsinoro, med flera) i Madagaskar skrämmer nog mest bara kommentatorer men insatserna och resultaten som man fått med sig gör att det här laget bör tas på allvar.

Inte minst imponerar 2-0-segern mot Nigeria och med det momentum som man nu har tycks allt vara möjligt för det här skrällgänget. Franske förbundskaptenen Nicolas Dupuis har fått helheten att bli större än summan av delarna och Tunisien är inte ett lag som spelar ut sina motståndare.

Tunisien, som också de leds av en fransman i Alain Giresse, har inte övertygat så här långt och trots att man alltså kryssat sig fram till den här kvartsfinalen ser möjligheterna till en semifinalplats goda ut.

Även om oddsen för en tunisisk seger är lite väl lågt satta så är man ändå favoriter till att vinna den här matchen. Madagaskar kan mycket väl, åtminstone, knipa ett kryss i det här mötet och därför finner vi mer spelvärde i sådana alternativ.

Tunisien har släppt in mål i fem av sina sex senaste matcher och Madagaskar har gjort sju mål totalt i den här turneringens fyra matcher.

Sammantaget ger detta att vi finner ett fint spelvärde i att Madagaskar kommer gör minst ett mål i den här matchen och det spelas till 1.89 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Madagaskar över 0,5 mål
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, torsdag 11/7
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.