Speltips inför Nigeria – Sydafrika 10/7: Ännu en skräll för utropstecknet?

Spelbloggare Publicerat: 10 juli 2019

Efter storskrällen i åttondelen är Sydafrika framme i Afrikanska mästerskapens kvartsfinal och ställs där mot ett namnstarkt Nigeria. Inte slår väl blixten ner på ett och samma ställe två gånger? Speltips!

Annons:

Med nöd och näppe nådde Sydafrika slutspelsfasen i sommarens stora mästerskap, efter förluster mot Marocko samt Elfenbenskusten och en vinst över Namibia, och ytterst få trodde att de skulle ha en minsta chans mot hemmanationen Egypten, med bland andra Mohamed Salah, i den första utslagsrundan.

Landet lyckades dock, mot alla odds, vinna med ett mål mot noll sedan Thembinkosi Lorchs fullträff i den 85:e matchminuten. En praktskräll och storskalp för Sydafrika och deras svenskbekante förbundskapten Stuart Baxter.

Nigeria anses vara en av de främsta titelaspiranterna i mästerskapet och kan tacka Sydafrika hjärtligt för att de har skickat ut en av deras största utmanare, men innan en eventuell semifinal ska utropstecknet alltså värjas undan.

Gruppspelsfasen lämnade vissa frågetecken för Nigerias del – efter knappa 1-0-vinster över Burundi samt Guinea, innan en oväntad förlust mot Madagaskar – men i åttondelen skickades de regerande mästarna, Kamerun, ut med siffrorna 3-2. Svängig och underhållande match. Framförallt ett styrkebesked.

Ska råda klasskillnad

Det är klart att Sydafrika kan bli att se upp med sedan deras makalösa insats mot Egypten, men man ska samtidigt inse att det var med en hel del marginaler på rätt sida och att Nigeria är ett flera klasser bättre lag.

I Nigerias spelartrupp finns ett flertal spelare som antingen varit eller fortfarande spelar på de största scenerna i världen; Alex Iwobi, Arsenal, Wilfried Ndidi, Leicester City, och tvåmålsskytten senast, Odion Ighalo, med ett förflutet i Granada samt Watford. Osar klass.

Prestationen mot Kamerun visade också att formen verkar hittad och då känns det långsökt att Sydafrika för andra gången i följd ska stå för en praktskräll som den mot Egypten. Gillar helt enkelt favoritspelen och oddsen på dessa i afton.

Klasskillnaden beaktad köper vi mer än gärna det raka spelet på Nigeria till strax över dubbla insatsen hos Betsson. Dagens bästa speltips är korat.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Nigeria vinner, rak etta
Odds: 2,07 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, onsdag 10/7
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.