Speltips inför Portugal – Schweiz 5/6: Semifinal i Nations League

Spelbloggare Publicerat: 4 juni 2019

Debutturneringen UEFA Nations League är framme vid dess semifinaler. Först ut är Portugal och Schweiz på Estádio do Dragão i Porto – och från matchen finns det värde i flera typer av målspel.

Annons:

Vem blir vinnare av UEFA Nations League i debutupplagan och skriver historia? Det står mellan dessa parter, Portugal, Schweiz, och Holland samt England. Semifinalvinnarna gör upp i den stora titelmatchen och de resterande två för att slåss om bronsmedaljen.

Det kommer knappast som en blixt från klar himmel att Portugal är en toppnation i fotbollsvärlden, men de är ändå att betrakta som ett utropstecken efter vad som presterats. Gruppspelets motstånd stod Italien samt Polen för, med dubbla matcher, och där blev det en vinst respektive ett kryss mot båda parter. Suveräna insatser.

Vad som också ska nämnas är att Cristiano Ronaldo inte spelat såhär långt i turneringen, men nu finns med i truppen och således som alltid kommer spela en central roll i det hela. Matchvinnare. Världsklass ut i fingertopparna.

Ännu mer storartad är den schweiziska insatsen att betrakta som – den här semifinalen nåddes tack vare en brutal kross av världsjätten Belgien, 5-2 på hemmaplan, i den avslutande matchen. Det omvända mötet hade dessförinnan förlorats knappt och Island städades av vid dubbla tillfällen; 8-1 över 180 minuter.

Upp och ner i Schweiz

När Schweiz spelar kan det bli lite vad som helst av det hela – hemmamötet mot Belgien är bara ett exempel – och senast de var i farten tappades en till synes helt säker 3-0-ledning till 3-3 under de avslutande tio minuterna mot Danmark i EM-kvalet.

Offensivt har de visat prov på extrem effektivitet på sistone; ställt till med stora bekymmer för, på pappret, bättre fotbollsnationer. Defensiven är en helt annan historia; mål som släpps in på löpande band. För den neutrale åskådaren och den som älskar anfallsfotboll har det varit en fröjd att följa Schweiz.

Desto mer stabila är Portugal; en väloljad defensiv och framåt finns ett flertal vassa knivar att plocka fram. Nu har exempelvis fyra raka kryss radats upp, varav alla matcher klivit under 2,5 mål. Men om vi ser till de inledande EM-kvalmatcherna mot Ukraina samt Serbien borde man fått bättre utdelning.

Någon dumoffensiv väntar vi oss inte från Portugal, men när de har Cristiano Ronaldo att tillgå och möter ett Schweiz som varit som en bergochdalbana på sistone går det knappast att bortse från goda målmöjligheter i den här semifinalen.

2-1/1-2, kanske?

Över 2,5 mål spelas till fina 2,12 x insatsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – få 1 000 kr välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,12  (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, onsdag 5/6
TV:  tvfyra logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.