Speltips inför Senegal – Algeriet 19/7: Final i Afrikanska mästerskapen!

Spelbloggare Publicerat: 17 juli 2019

Den fullspäckade landslagssommaren går mot sitt slut och i Afrikanska mästerskapen spelas den stora finalmatchen – mellan Senegal och Algeriet – under fredagskvällen. Vi spetsar till tillställningen med ett rejält speltips.

Annons:

Ett mästerskap med ett par större skrällnationer, men där två av de på pappret bästa ändå får mäta krafterna i kampen om den ärofyllda titeln. Den stora besvikelsen var emellertid hemmanationen Egypten med Mohamed Salah, som åkte ut ur den första slutspelsfasen med huvudet före.

Senegal och Algeriet är hur som helst två mindre oväntade kandidater att få slåss göra upp på Cairo International Stadium – två nationer med flera färgstarka pjäser, sådana med erfarenhet från den högsta europeiska nivån. Bland Afrikas bästa, normalt och även nu.

Hos Algeriet är Manchester Citys Riyad Mahrez som är den starkast lysande stjärnan och det var just han som satte den avgörande 2-1-baljan mot Nigeria i semifinalen – ett mål som kom så sent som i den 95:e matchminuten. Sista sparken. En utsökt balja. På sex mästerskapsmatcher, varav fem från start, har det blivit tre fullträffar.

Om det var med knappa marginaler som Algeriet avancerade vidare från semifinalen, var det med ännu knappare sådana som Senegal gjorde dito, lite oväntat. Det krävdes nämligen 30 minuters förlängning och ett snöpligt självmål från Tunisien för att kamma hem finalbiljetten.

De vinner trofén

Femtio-femtio? Det menar spelbolagen, dess oddssättare och marknaden. Helt missvisande, menar däremot vi på Spelbloggare.se – och försöker förstås utnyttja det på spelfronten. Ganska stora värdeutrymmen, menar vi bestämt.

Gillar starkt vad Algeriet visat upp under mästerskapet och finalplatsen är mer än förtjänt. Varit de som övertygat i särklass mest av alla, Senegal inkluderade, och alla matcher förutom en har vunnits under ordinarie speltid. I kvartsfinalen krävdes däremot straffar mot namnstarka Elfenbenskusten.

Och 2-1-målet som kom i slutsekunderna mot Nigeria hade de också gjort sig förtjänta av, Algeriet. Gjorde en bra semifinal, kontrollerade matchbilden och skapade mer – utan att direkt dominera. Det sista kan man heller inte vänta från en match mot så pass tufft motstånd.

Senegal har undertecknad haft större förväntningar på, väntat på att de ska explodera, men det vill inte riktigt släppa spelmässigt och en stor anledning till hur den här finalen kunnat nås kan förklaras i – spelschemat. Slutspelsmotstånden har Uganda, Benin och Tunisien stått för. Mot alla har det varit extremt, otippat tätt.

Redan under gruppspelsfasen möttes faktiskt nationerna och det var en match som Algeriet vann med ett mål mot noll. Det kan möjligen ge en extra energi- och självförtroendesboost inför den här stora finalen.

Hos Coolbet får vi precis under dubbla insatsen för att Algeriet ska vinna finalen, förlängning och straffsparkar inräknade, och då kan man med fördel kliva in lite tyngre. Klart spelvärde.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Algeriet vinner finalen (inkl. förlängning & övertid)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, fredag 19/7
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.