Speltips inför Spanien – Norge 23/3: Nyckelmatch för Sverige i EM-kvalet

Simon Pålsson Publicerat: 20 mars 2019

Det är ett givet speltips som gäller inför mötet mellan Spanien och Norge i EM-kvalet, samma grupp som Sverige tillhör. Det smäller på lördagskvällen den 23 mars.

Annons:

EM-kvalet har fördelen av att bjuda på nästan uteslutande spännande matcher och grupper tack vare att Europa är fyllt till bredden av starka landslag. Det finns många nationer som vill ta plats i nästa sommars Europamästerskap och många tycks också höra hemma där.

Nu är upplägget i kvalet lite enklare tack vare att fler lag får ta plats i själva huvudturneringen. Det gör att två lag från varje grupp – med chans för ett tredje – tar sig till gruppspelet nästa sommar. Spanien lär vara svåra att slå i kampen om gruppvinsten, men i övrigt gör Norge upp med Sverige och Rumänien om andraplatsen. Tufft läge.

Norge var ett positivt utropstecken i höstens UEFA Nations League medan Spanien ska försöka återbygga sitt rykte efter sommarens rätt risiga världsmästerskap. Låt oss se om det första steget kan tas i EM-kvalpremiären på Mestalla i Valencia.

Självklart spel

Sergi Gomez, Sergio Canales och Jaime Mata har nu fått chansen i det spanska landslaget som ser ut att gå igenom lite av en generationsväxling. Det märks inte minst i offensiven där laget ser helt annorlunda ut än för ett par år sedan och det är tydligt att tanken här är att göra någonting nytt. Luis Enruqie vill sätta sin tydliga prägel på laget efter att fått ta över mitt under (nästan i alla fall) sommarens världsmästerskap när Julen Lopetegui fick lämna några dagar innan premiären.

Vidare är Isco, Thiago Alcantara, Nacho och Dani Carvajal inte med i just den här truppen. Däremot väntas spelare som Alvaro Morata, Sergio Busquets, Sergio Ramos och David De Gea bilda någon form av ryggrad i startelvan ändå.

Norge har under Lars Lagerbäck lagt sig an med en mer defensiv inställning och det mer klassiska 4-4-2-spelet har visat sig effektivt. Nu är det upp till bevis på allvar i kvalets tuffaste match direkt. Här förväntar vi oss ingenting annat än ett defensivt gäng norrmän. Likt Sverige mot Spanien för ett par år sedan.

Under 3,5 mål spelas till 1,65 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 3,5 mål
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:45, lördag 23/3
TV:  tvtolv logo cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.