Speltips inför Sverige – Moldavien 9/1: Januariturné…

Spelbloggare Publicerat: 9 januari 2020

Kalenderårets första match för svenska landslaget med klassiska januariturnén spelas mot ett ungt, begränsat och obeprövat Moldavien i Saudiarabien. Enligt oss talar mycket för en krampaktiga historia, varpå en viss form av målspel är av lockande karaktär.

Annons:

Sveriges presenterade startelva till matchen: Pontus Dahlberg – Joel Andersson, Anel Ahmedhodzic, Marcus Danielson, Adam Andersson – Daleho Irandust, Gustav Berggren, Darijan Bojanic, Jesper Karlsson – Jordan Larsson, Dino Islamovic.

Sveriges startelva inför matchen är offentliggjord och till den andra halvan väntas den i princip helt bytas ut – av mer eller mindre helt jämnstarkt material. Januariturnén är en utmärkt möjlighet för yngre förmågor samt sådana normalt utanför den ordinarie startelvan att visa framfötterna. Nu är det dessutom ett mästerskapsår, så lite extra mycket i potten.

Kvällens motstånd står Moldavien, som tar med sig en något mer ordinarie trupp till Saudiarabien – men också en hel del yngre förmågor. Blir blandad kompott från deras sida, ungt och gammalt. Talang och erfarenhet.

Alldeles oavsett är Moldavien inget motstånd som ska sätta överdriven skräck i Sverige. De tillhör fotbolls-Europas sämre skikt av länder och under VM-kvalet blev det en jumboplats med 1-0-9 i resultatraden samt en målskillnad om 4-26. Då hade de exempelvis Andorra i samma grupp.

Annons:

Målsnålt

Det är en till stora delar nysammansatt grupp av spelare som ska representera Sverige och ofta, i dessa januariturnéer, brukar det innebära att maskineriet hackar en del. Inte minst offensivt.

Kan med andra ord säkerligen dröja lite innan Sverige får utdelning i matchen, tänker vi. Samtidigt kommer Moldavien, som den klart sämre parten, komma till spel med en starkt defensivt inriktad approach. Har svårt att se dem såra ett acceptabelt svenskt försvar.

Vanliga underspel på målmarknaden kan absolut vara av intresse, men med hänsyn till att Moldaviens kvalitéer är kraftigt begränsade föredrar vi ett annat spel att ta position med inför matchen.

Speltipset? Att det inte blir mål åt båda håll till oddset 1,70 hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål – BLGM: nej
Odds: 1,70
Bolag: Bwin
Spelstopp: 18:00, torsdag 9/1
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

Annons:


Annons: