Speltips inför Sverige – Slovakien 8/10: Damernas resa mot EM fortsätter

Spelbloggare Publicerat: 8 oktober 2019

De svenska fotbollsdamernas jakt på en EM-biljett till England 2021 fortsätter och härnäst kommer ett mediokert Slovakien på besök till Gamla Ullevi när kvaläventyret fortsätter. Stabil trea väntar?

Annons:

En tredjeplats i sommarens VM senare och Sverige tas numera på fullaste allvar i fotbollsvärlden, som en av de stora utmanarna till de främsta nationerna, däribland USA och Holland, ettan respektive tvåan i samma mästerskap.

Och kvalspelet har svenskorna inlett med bravur. Lettland städades av med 4-1 på bortaplan i premiären och förra veckan krossades Ungern, även de på bortaplan, med fem mål mot noll. Det främsta hotet i jakten på en EM-plats är nu Island och de svenska aktierna ser således oerhört starka ut.

Slovakien spelar på en helt annan scen. De är ett ytterst mediokert fotbollslag, främst med spelare som till vardags huserar i den inhemska ligan. Finns ett par namn som håller europeisk standard, däribland kaptenen Dominika Skorvánková, men de räcker ändå sällan till och ska såklart inte det mot ett stjärnspäckat Sverige.

Vi kan väl låta oddsen tala sitt klara språk? 1,01-17,0-26,0. Huruvida skillnaderna ska betraktas som så pass stora är förvisso tveksamt, men det är ändå talande för de skillnader som råder mellan nationerna.

Annons:

Värdet i underspelen

Undertecknad är mycket förtjust i den här upplagan av Sverige och VM-hypen lever i viss mån fortfarande. 4-1- samt 5-0-vinster över Lettland samt Ungern här i kvalupptakten – båda på bortaplan. Varit helt överlägsna.

En trea ska det förstås också bli mot Slovakien – allt pekar på det – men att det blir lika bekvämt som i de föregående matcherna tror vi inte.

Slovakien har knapp bredd och knapp spets, men står hyfsat starkt kollektivt och blir relativt sällan totalt förnedrade av de större fotbollsjättarna. Brukar kunna hålla siffrorna nere. Nu är inte Island en stornation av Sveriges karaktär, men mot dem blev det ”bara” en 0-1-förlust och senast vann de, på bortaplan, över samma Lettland som Sverige vann med 4-1 över.

Känslan är att ett samlat och lågt liggande bortalag kan se till att hålla siffrorna nere denna afton, även om Sverige ändå troligtvis vinner. 3/4-0, kanske?

Så, vad blir då spelet? Under 4,5 mål hos Interwetten till dubbla insatsen. Helt klart värt en liten peng.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 4,5 mål totalt
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 18:45, tisdag 8/10
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Annons: