Speltips inför Tunisien – Nigeria 17/7: Bronsmatch i Afrikanska mästerskapen

Spelbloggare Publicerat: 17 juli 2019

Bronsmedaljen ska delas ut i Afrikanska mästerskapen. Göra upp om den ska semifinalistförlorarna Tunisien samt Nigeria och på spelfronten ställer vi in fokus på målmarknaden.

Annons:

Hur hämtas andan bäst efter sådana fall på mållinjen?

Tunisien förlorade semifinalen i Afrikanska mästerskapen mot mästerskapets förhandsfavorit, Senegal, efter ett självmål under förlängningen, i den 100:e minuten. Då hade bland annat en straffspark missats under ordinarie speltid, vilket fallet förvisso också var för motståndarna. Hedervärd insats, i alla fall.

Och Nigeria? De hade 1-1 mot Algeriet fram till den femte stopptidsminuten av andra halvlek, när Manchester City-stjärnan Riyad Mahrez dök upp och släckte titeldrömmarna. En käftsmäll deluxe, i en match som hade kunnat sluta exakt hur som helst.

Det handlar bara om att ladda om för länderna, att inte fortsätta slicka såren. Ett brons är ändå inte fy skam i ett mästerskap som detta. Äran och hedern. Att hamna på medaljplats eller ej. Stora skillnader att bli korad trea kontra fyra.

Tunisien imponerade inte alls under gruppspelsfasen; kom via tre raka kryss, mot Angola, Mali och Mauritania, vidare till slutspelet. Där skickades först Ghana ut (efter straffsparkar), innan Madagaskar kunde krossas med 3-0. Senegal blev, med löjligt små marginaler, något svåra.

Vissa saker har det funnits att anmärka på även Nigeria under mästerskapet, som gruppspelsförlusten mot nämnda Madagaskar för exempel. Innan semifinalförlusten hade dock Kamerun samt Sydafrika skickats ur utslagsfasen. Starkt.

Nigeria inblandade i flera öppna matcher

Medan Tunisien mest varit inblandade i täta historier under mästerskapet, har Nigeria varit inblandade i flera öppna och underhållande sådana; 1-2 mot Algeriet, 2-1 mot Sydafrika, 3-2 mot Kamerun och 0-2 när Madagaskar stod för motståndet. Försvarsspelet kan i viss mån oroa.

Här är det Nigeria som ska sätta den starkare tonen, med deras marginellt bättre spelarmaterial – kanske inte heller Tunisien emot. Goda chanser att såra motståndarna när omställningsmöjligheterna dyker upp.

När det handlar om en match om tredjeplatsen, kanske det blir lite mindre säkerhetsbälte på än i exempelvis en semifinal. Givetvis hedersamt att ta medalj, men bronsmatcher brukar tas lättare på. Det kan man kunnat se i mängder av mästerskap.

Alldeles oavsett menar vi det finns en underskattning av målmöjligheterna inför matchen och hade dito även om det inte handlade om en bronsmatch specifikt. Man kan helt enkelt inte bortse från vilka rock’n’roll-matcher (nåja…) Nigeria varit inblandade i.

Mållinan är utställd till 2,0 (asian handicap) och när överspelet betalar oddset 1,78 tvekar vi inte på att klippa till. Gäller då är insatsen tillbaka vid exakt två mål.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, onsdag 17/7
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.