Speltips inför Turkiet – Sverige 17/11: Viljan eller rädslan störst?

Spelbloggare Publicerat: 14 november 2018

Är rädslan att förlora större än viljan att vinna eller vice versa? Sverige har fortfarande chansen att avancera uppåt i Nations League, liksom trilla nedåt och mot Turkiet väntar en av två återstående nyckelmatcher.

Annons:

Boostat odds! 100,0 (!) gånger pengarna på svensk seger i matchen. Hämta din oddsboost här!

Annons:

UEFA Nations Leagues gruppspelsfas går mot sitt slut och för svensk del finns det ändligt mycket att spela för – uppflyttning och att undvika nedflyttning. Mycket att bolla i huvudena bland spelarna och tränarstaben; hur stora risker är man villiga att ta?

Premiären tillika debuten i den nya turneringen, som fått en hel del positiv respons, men såklart också en del kritik, har bara varit att sopa av axlarna för Sverige. Ni minns säkert – när 2-0 tappades till 2-3 mot just Turkiet på Friends Arena och där de två avslutande målen kom i de absoluta slutminuterna.

Desto bättre och mer igenkännbart var landslaget i bortamötet med Ryssland; försvarsspelet var oerhört stabilt och slutsiffrorna skrevs 0-0 – ett tillfredsställande resultat i en mycket svår match, så formstarka ryssarna varit från hemma-VM i somras och framåt.

Faktum är att förstaplatsen, trots knapra en pinne på två matcher, är inom räckhåll. För det kommer dubbla vinster krävas, här och hemma mot Ryssland.

Turkiet har ett hyfsat jämlikt spelarmaterial med Sverige, om än med spets på olika positioner och annorlunda spelfilosofier. Med hemmaplansfördelen ska de förstås räknas som favoriter i matchen – och där är spelbolagen och dess oddssättare helt med på noterna. De rena resultatmarknaderna är vanskliga att ta sig an. Små värdeluckor, utifrån vår analys.

Och hittills? Förluster, såväl hemma som borta, mot Ryssland och den där trean på Friends Arena. Förstaplatsen är således utom räckhåll och här handlar det bara om att hålla Sverige fortsatt på efterkälken.

Bra betalda överspel

Åter till frågeställningen – är viljan att vinna större än rädslan att förlora för svensk del? Det är vartåt vi lutar och så ska fallet alltså vara för även Turkiet.

Och detta eftersom det vid händelse av ett kryss skulle innebära att Ryssland redan är klara ettor och att de således skulle kunna slappna av lite extra i den avslutande matchen, ta den lite mer lättsamt. Gäller att sätta spiken i kistan redan här.

Defensivt har Turkiet heller inte imponerat alls; släppt in exakt två mål i alla tre Nations League-matcher och två av dessa har passerat 2,5-målslinan.

Nu må Sverige normalt vara försvarsstarka, men samtidigt finns det en del kraft framåt. När det väl krävs kan tempot höjas och målen borde vara nära till hands i Konya…

2,02 x insatsen erbjuder William Hill för överspelet på 2,25-målslinan (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid exakt två mål – och det tas utan att överhuvudtaget blinka.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill
Spelstopp: 18:00, lördag 17/11
TV:  tvfyra logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.