Speltips inför U21-kvalet: Sverige – Belgien 16/10

Simon Pålsson Publicerat: 16 oktober 2018

Sverige har allting i egna händer inför den sista omgången i kvalet till U21-EM. Nu väntar Belgien hemma på Guldfågeln Arena i Kalmar.

Annons:

Då ska det äntligen avgöras vilket lag från Grupp 6 som tar sig hela vägen till nästa sommars EM-turnering för U21-landslag på italiensk mark. Vem minns inte turneringen från tre år sedan, när Sverige vann EM-guld med ett profilstarkt landslag?

Det finns alla möjligheter att återupprepa en sådan bedrift, men då krävs att laget alltså vinner sin kvalgrupp och därigenom kvalificerar sig. Inför den sista omgången ligger Sverige tre poäng bakom serieledande Belgien och behöver därmed en trepoängare i den sista omgången för att gå förbi.

Efter ett mycket starkt förslag förlorade Sverige både aningen orättvist och överraskande mot Turkiet i senaste omgången, någonting som gjorde att serieledningen tappades och belgarna plötsligt sitter i förarsätet. Därför måste Sverige vinna den avslutande matchen, men med tanke på att Sverige klarade 1-1 nere i Belgien i det första mötet torde chanserna vara relativt goda till att ta tre pinnar.

En öppen match att vänta

Sverige har vissa problem i spelartruppen inför matchen och det är såklart tråkigt när så är fallet. På landslagsnivå brukar lagen vara mer känsliga för skador då en enda samling kan komma att avgöra allting och det inte finns tid att spela in alternativen. För svensk del är det anfallaren Carlos Strandberg som varit borta i två månader för sitt Malmö FF och ännu inte är i full matchform.

Det som också oroar för förbundskapten Roland Nilsson är att spelare som Alexander Isak inte får någon speltid i sitt klubblag – åtminstone inte på hög nivå – vilket gör det svårt att veta var spelaren står just nu. Mattias Svanberg som imponerar i Genoa får en viktig roll här.

Belgien har ett talangfullt lag och bärs fram av en rykande offensiv. Den kommer Sverige behöva stå emot.

Här räknar vi med en öppen match och ett tidigt mål åt endera håll kan sätta ordentlig fart.

Båda lagen göra mål spelas till 1,81 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  18:30, tisdag 16/10
TV:   tvtolv logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.