Speltips inför Uganda – Senegal 5/7: Stark favorit i åttondelen

Spelbloggare Publicerat: 1 juli 2019

Afrikanska mästerskapen är framme vid slutspelsfasen och omgående ska 16 klubbar bli till åtta som slåss om den ärofyllda titeln. Här hittar Spelbloggares speltips inför Uganda – Senegal.

Annons:

Som en av de nationer som bär på favoritskapet, tillsammans med framförallt värdnationen Egypten, är det med press på sina axlar som Senegal tar klivet in i slutspelet av Afrikanska mästerskapen.

Under gruppspelet blev det två vinster, över Tanzania samt Kenya, 2- respektive 3-0, och däremellan en något oväntad uddamålsförlust när Algeriet stod för motståndet. Det var något av en missberäkning, men varför hänga läpp för det? Slutspelet är nått och kampen för titeln fortsätter.

Försvinnande få är det som tror att Uganda ska ha något vidare att sätta emot mot Senegal, även om bollen som bekant är rund och större skrällar har inträffat förut. Mästerskapet inleddes väl; en 2-0-vinst över Kongo. Därefter blev det ett kryss mot Zimbabwe, innan man föll mot Egypten. Chanslösa där.

Det är bara att dissekera oddsen lite närmare, för få en hum på hur stora skillnaderna är (ska vara?). Uganda att avancera vidare till kvartsfinalen betalar hela 4,75 och samma spel på Senegal 1,22. Väsentliga skillnader, och kanske borde de vara ännu lite större?

”Walk in the park” för Senegal

Senegal tillhör de bästa fotbollsnationerna på hela kontinenten, är kanske till och med de allra bästa. De har ett antal världspjäser, spelare som sticker ut på de största scenerna och en av dessa är Liverpools Sadio Mané. Han antecknades för två mål i matchen mot Kenya, 3-0, senast och missade då även en straffspark.

Missberäkningen mot Algeriet – hur stora växlar ska dras av den? Plumpar kommer, så är det, och det dessutom ett kompetent motstånd. Klart bättre än vad kvällens är, Uganda.

Det är inte illa pinkat av Uganda att ha nått hit till åttondelsfinalen. Bara att höja på hatten. Premiärmatchen mot Kongo spelade såklart en nyckelroll. Därefter har vi dock inte blivit särskilt imponerade av dem och av det mesta att döma får de det tufft att hålla ställningarna mot ett sylvasst Senegal.

Mer än 90 minuters fotboll borde inte krävas för Senegal att avgöra det här, sätta spiken i kistan, och de spelas därför med -0,75 mål (asian handicap) till oddset 1,72 hos spelbolaget 888sport. Det betyder halv vinst på spelet om de vinner med uddamålet.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% extra upp till 500 kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Senegal -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 21:00, fredag 5/7
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.