Speltips inför Venezuela – Argentina 28/6: Försvarsspel som imponerar

Martin Efvergren Publicerat: 27 juni 2019

Med nöd och näppe kunde Argentina knipa en plats i kvartsfinalerna där nu Venezuela väntar. Venezuelas försvarsspel har imponerat och mycket pekar mot att de kommer att bidra till en ganska låst matchbild.

Annons:

Rafael Dudamel har arbetat metodiskt med sitt Venezuela och lyckats sätta en organisation som ser väldigt stabil ut. Kontinuitet i startelva och spelmodell har gett laget en grundtrygghet att förlita sig till.

Man inledde turneringen med att spela 0-0 mot Peru och därefter återigen 0-0 mot Brasilien. I sista gruppspelsmatchen mot Bolivia behövdes så en vinst och då visade man prov på en offensiv som också den kan leverera.

Man vann matchen med 3-1 och slutade därmed tvåa i gruppen efter Brasilien. Framförallt är insatsen mot Brasilien en måttstock när man nu ska ta sig an Argentina.

Lionel Scaloni tycks inte ha fått någon riktig ordning på detta stjärnspäckade landslag. Åtminstone inte att döma av de två inledande matcherna i gruppspelet.

I premiären föll man, relativt rättvist, med 2-0 mot Colombia, vilket följdes upp av en 1-1-match mot Paraguay.

I sista matchen var man så piskade att vinna mot Qatar och med kniven mot strupen höjde man sig och vann med 2-0.

Venezuela stänger matchbilden

Om kontinuiteten är Venezuelas framgångsfaktor så gäller, i vanliga ordning, det motsatta i Argentina. Lionel Scaloni har testat formationer och spelare friskt utan att riktigt hitta rätt.

Anfallsduon Sergio Aguero och Leo Messi som borde vara, kanske, världens vassaste anfallspar fick det inte att stämma mot Colombia och mot Paraguay var både den förstnämnde samt Angel Di Maria bänkade.

I de två första matcherna var grundformationen 4-4-2, vilket växlades till ett 4-3-3 med Aguero, Messi och Lautaro Martinez i anfallskedjan mot Qatar.

Den sistnämnde tackade för förtroendet och gjorde mål redan i den fjärde minuten. Det mest troliga är att man fortsätter på samma sätt i den här kvartsfinalen.

Venezuelas försvarsspel har imponerat och mot Brasilien svarade man för en helgjuten insats. De lär ta sig an Argentina på ett liknade sätt.

Argentina förlitar sig till individuell briljans men ofta kan ett kollektivt försvarsspel stå upp väl mot en offensiv som saknar tydliga linjer. Därför är det mycket som pekar mot att Venezuela kommer att stå upp väl i den här matchen.

Senast lagen möttes var i en träningsmatch för tre månader sedan. Då vann Venezuela med 3-1.

Venezuela har endast släppt in ett mål i sina fyra senaste matcher och det här kan sannolikt, återigen, bli en målsnål match.

Spelet blir således att det kommer bli under 2,5 mål totalt till 1.74 gånger insatsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, fredag 28/6
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.