Speltips inför VM 2022: En titt på grupp F

Axel Sjödin Publicerat: 22 november 2022

Världsmästerskapet i Qatar närmar sig med stormsteg och inför turneringen så väljer vi att ta en extra titt på grupp F.

VM 2022: Grupp F

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I grupp F så finner vi en av de mer intressanta toppstriderna med framförallt två lag som håller en väldigt hög klass utan att nödvändigtvis tillhöra någon av turneringsfavoriterna. Dessa två lag är såklart Belgien och Kroatien, som får sällskap av Marocko och Kanada som fyller ut gruppen.

Kanada gör sitt första världsmästerskap på 36 år efter att ha vunnit kvalet i CONCACAF där de avslutade genom att toppa den slutliga kvalgruppen över både Mexiko och USA. De har förmodligen sin bästa trupp någonsin med spelare som Lilles Jonathan Davis, Bayern Münchens Alphonso Davies och flera andra spelare från de europeiska ligorna. Men de kommer att få det väldigt tufft att uträtta något i den här gruppen med all förmodan.

Marocko tillhör en av toppnationerna från Afrika, men har inte haft några större framgångar i varken VM eller de afrikanska mästerskapen under senare år. Deras trupp är dock fylld med spelare från europeiska toppklubbar och kan de bara finna den nivå som de rimligtvis borde ligga på så kan de vara ett farligt hot.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Striden om förstaplatsen är mest intressant

Det förväntas dock inte bli någon större kamp om avancemang från någon av de två tidigare nämnda lagen. Mycket pekar på att det är favoriterna Belgien och ett formstarkt Kroatien som kommer att slåss om förstaplatsen, och det är också vad vi kommer att kika närmare på.

Spelbolagen håller Belgien klart högre än Kroatien, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på vilka spelare som utgör den belgiska truppen. Deras spelarmaterial är absolut världsklass, men den genomgående trenden för Belgiens gyllene generation är att de inte riktigt lever upp till förväntningarna när det vankas mästerskap.

Båda dessa lag nådde dock långt senaste VM och förlorade inga matcher utöver varsin match mot de regerande mästarna Frankrike. Kroatien har kanske tappat lite i kvalitet sedan senast, men har trots allt visat på en väldigt fin form i Nations League på senare tid där de har fyra raka vinster, med bland annat vinster mot Frankrike och två gånger om mot det glödheta Danmark.

Det är absolut inte svårt att se Belgien toppa den här gruppen, i linje med vad spelbolagen tror, men Kroatien känns något underskattade här. De har haft stabila resultat mot topplag och för 3.25 gånger pengarna hos Lucky Sports så finns det klart spelvärde i att Kroatien kan lyckas toppa grupp F.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kroatien vinner gruppen
Odds: 3.25
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 11:00, onsdag 23 november 2022
TV:  svtett logotvfyra logo
Stream:  svtplay logocmoresport logo