Speltips Iran – Irak 27/1: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 26 januari 2022

Vi går in i slutspurten av det asiatiska VM-kvalet och tittar närmare på matchen mellan Iran och Irak under torsdagen.

Iran - Irak

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Iran har inte långt kvar för att boka sin plats i VM i Qatar då de leder grupp A över Sydkorea och har ett stort gap ned till Förenade Arabemiraten på tredje plats. En vinst mot Irak på torsdag räcker för att boka platsen i VM och de är tunga favoriter till att lyckas.

De har vunnit fem av sex matcher i den tredje kvalomgången hittills där deras enda poängtapp var krysset mot Sydkorea under förra hösten. Flera matcher har dock vunnits med uddamålet, men senast de mötte Irak så övertygade de och vann med 3-0 på bortaplan.

Iran har kvalat in till fyra av de sex senaste världsmästerskapen och är en hårsmån från att snygga till de siffrorna ytterligare. Men inför mötet mot grannlandet i väst så får de klara sig utan sin stjärnspelare Sardar Azmoun som till vardags spelar i ryska Zenit St. Petersburg.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Irak har haft det tufft i den tredje kvalomgången

Gästerna har ett desto tuffare utgångsläge då de hittills bara har skrapat ihop fyra poäng på de sex öppningsmatcherna och fortfarande inte har vunnit en match i den tredje kvalomgången. Bakom Sydkorea så är det dock väldigt jämnt då inget av de fyra lagen bakom toppen har lyckats skrapa ihop särskilt många poäng.

Möjligheten att sno åt sig tredjeplatsen för att nå playoff finns således fortfarande där för Irak, men det kommer att bli väldigt tufft för dem att försöka få med sig dem poängen när de möter gruppledaren Iran.

Irak lyckades dock slå Iran i den andra kvalomgången då de var i samma grupp även där, men sedan dess har de förlorat två raka matcher mot och senast så var det inte ens nära. De har inte alls fått igång målproduktionen i det här stadiet av kvalet där motståndet har blivit tuffare, så det ska mycket till för att de ska kunna hota Iran nu på torsdag.

Iran har i sin tur bara släppt in två mål på sina sex senaste matcher och vi spelar således på Iran lyckas vinna detta utan att släppa in mål för 1.94 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Iran vinner mot noll
Odds: 1.94
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:30
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: