Speltips Irland – Nederländerna 10/9: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 10 september 2023

Nederländerna behöver fortsätta ta poäng mot ett svagt Irland för att kunna säkra andraplatsen i gruppen.

Irland - Nederländerna

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit en medioker inledning på kvalprocessen för Nederländernas del under deras nya förbundskapten Ronald Koeman. Men med en seger i det senaste mötet mot Grekland så är de återigen på rätt kurs, men nu gäller det att följa upp det resultatet med ännu en trepoängare mot Irland.

Förstaplatsen i gruppen kan de förmodligen glömma med tanke på hur Frankrike har flugit fram med fem raka segrar och en 4-0-överkörning av Nederländerna i det första mötet. Men då deras främste utmanare till andraplatsen är Grekland så hade det varit ett stort fiasko ifall Oranje missade det kommande mästerskapet.

Trots en lång rad skador lyckades de vinna med klara 3-0 mot Grekland i torsdags efter att ha tagit en övertygande ledning tidigt i första halvlek. Kvaliteten finns självklart där, men det har trots allt funnits en del oro i det nederländska lägret efter förlusten mot Frankrike och de väldigt slätstrukna insatserna mot Kroatien och Italien i Nations League-slutspelet.

Att de fick hålla en nolla senast var nog viktigt med tanke på hur mycket deras defensiv har läckt mot storlag. Grekland kom knappt till några chanser överhuvudtaget, vilket de lär hoppas kunna återupprepa mot ett svagt Irland på söndag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Irland har inte haft mycket att säga till om

Det fanns nog aldrig några större förhoppningar om avancemang för irländsk del, och de lär inte ha ökat hopp efter de inledande fyra omgångarna. Matcherna mot Frankrike är i alla fall avklarade nu, med två förluster, men det är framförallt bortasegern mot Grekland som lär ha varit spiken i kistan.

Irland hade sina stunder mot Frankrike senast, men föll trots allt fullt rättvist med 0-2 till slut. Deras enda seger i gruppen hittills har kommit mot slagpåsen Gibraltar och det lär förmodligen bli svårt att hävda sig mot söndagens motståndare. Nederländerna är klara favoriter inför mötet i Dublin, och allt annat än en nederländsk vinst hade varit en stor överraskning.

Även Irland har plågats av en rad skador, och det är klart mer kännbart för en smal trupp som Irlands. Evan Ferguson är till exempel borta och Matt Doherty är avstängd inför söndagens möte. Vi spelar därmed på att Nederländerna vinner och att det blir över 1,5 mål för totalt 1.90 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Nederländerna & över 1,5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, söndag 10 september
TV: 
Stream:  viaplay logo