Speltips Island – Belgien 14/10: Ny förlust

Simon Pålsson Publicerat: 14 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Tre förluster på tre försök. Nu gäller Island som klar underdog inför mötet med Belgien i UEFA Nations League den 14 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det vore att stretcha det ordentligt om man sa att Island ser bra ut i dagsläget, med tanke på att man har tre raka förluster under inledningen på det här gruppspelet i UEFA Nations League. Som om det inte vore nog med det har förlusterna varit av ganska klar karaktär så här långt.

Det är i för sig ingen enkel grupp som islänningarna har hamnat i. Förutom att behöva möta Belgien, ett lag som man sedan 2014 har spelat mot fyra gånger och förlorat med minst två mål mot varje gång, ska man också behöva brottas med lag som England och Danmark. Det är bevisligen lag på en annan nivå.

För ett par år sedan kändes det som att Island hade någonting på gång, men låt oss så sympatiskt vi kan konstatera att Erik Hamrén inte direkt lyckats med att förvalta arvet efter bland annat Lars Lagerbäck.

Belgien däremot har två vinter på tre försök och ligger tvåa i gruppen, med åtta mål gjorda framåt. Med tanke på att Island under samma period gjort ett enda mål finns det en hel del skillnader att påvisa mellan lagen.

Senast det begav sig, i september månad, vann belgarna med hela 5-1 hemma mot Island. Det blir nog inte lika stor marginal, men allt annat än en vinst hade förvånat.

Odds på Nations League

Island har haft ett par tunga spelare borta tidigare, men nu finns bland annat Ragnar Rigurdsson tillbaka i laget. Nu har han i för sig spelat två raka matcher hittills under uppehållet, och skulle kunna sitta på bänken här. Det skulle isåfall innebär att Kari Arnason, känd från Malmö FF och Djurgården, åter finns med i startelvan.

Vidare ska sägas att Johann Gudmundsson haft lite problem med skador under inledningen på säsongen i klubblaget, men att han ser ut att vara fullt redo här. Det återstår att se om Arnor Traustason får chansen.

Men efter tre raka förluster och ganska slätstrukna insatser finns det inte mycket som talar för att Erik Hamrén är helt nöjd med hur laget har sett ut tidigare.

I bortalaget Belgien är skadefrånvaron ett mer påtaglig problem, men å andra sidan finns det klart fler spelare att ta av. Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Thibaut Courtois, Jan Vertonghen, Nacer Chadli och Koen Casteels spelar inte här. I de fyra-fem första fallen är det spelare som direkt hade gått in i en isländsk startelva.

Belgien -1,25 (asian handicap) spelas till 1,70 gånger smeten hos Casumo. Det är helt enkelt för stor skillnad mellan lagen i mina ögon.

Annons:
  Rygga spelet hos casumo – Få 300 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Belgien -1,25 (asian handicap)
Odds: 1,70
Bolag: Casumo
Spelstopp: 20:45, 14 oktober 2020
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: