Speltips Island – Bosnien-Hercegovina 11/9: Viktiga poäng

Axel Sjödin Publicerat: 11 september 2023

Island och Bosnien-Hercegovina behöver båda tre poäng för att tända liv i hoppet om avancemang till EM.

Island - Bosnien-Hercegovina

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Både Island och Bosnien-Hercegovina hade förmodligen högre förhoppningar inför EM-kvalet än vad de har lyckats leva upp till hittills. Luxemburg har sensationellt nog gett sig in i striden om topp två-placeringarna med Slovakien och Portugal, vilket har lämnat båda dessa lag i kölvattnet av toppstriden.

Islands kvartsfinal i EM 2016 saknar fortfarande motstycke i nationens historia, men förfallet har gått snabbt sedan dess, och nu har de bara tre poäng efter fem spelade omgångar i grupp J. De har en trupp med flera bekantingar från allsvenskan, bland annat Norrköpings Arnór Ingvi Traustason och Häckens Valgeir Lunddal Fridriksson och de är ledda av den förre Helsingborgs- och Malmö-tränaren Åge Hareide.

Hareide har inte fått ut lika mycket av deras begränsade trupp som Lars Lagerbäck, och senast åkte de på en tung förlust borta mot Luxemburg där de släppte till för mycket målchanser.

Ifall de ska ha någon som helst chans till avancemang så är det tre poäng som gäller nu på måndag, och även då lär det bli svårt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bosnien-Hercegovina har inte imponerat

Gästande Bosnien-Hercegovina har i alla fall skrapat ihop sex poäng under samma period. De vann mot Island med klara 3-0 i Zenica i gruppens första möte, även om siffrorna var i överkant sett till matchbilden. Sedan har de, precis som Island, lyckats ta tre poäng mot gruppens slagpåse Liechtenstein. Det var dock inte en övertygande insats mot tabelljumbon då de bara vann med uddamålet i en 2-1-seger.

Storstjärnorna Edin Dzeko och Miralem Pjanic har båda passerat bäst sitt bäst före-datum och även om de har vissa andra duktiga spelare såsom Rade Krunic, Ermedin Demirovic och Amar Dedic så håller truppen en högst medioker kvalitet. De har också lyckats sno svenskfödda Benjamin Tahirovic och Adi Nalic till landslaget, och den förstnämnde är trots allt ett spännande namn som nyligen har sålts till Ajax för en inte oansenlig summa för sin ålder.

Sammanlagt har de åtminstone mer kvalitet än vad Island besitter, och då Island har varit helt under isen så bör det finnas ganska goda chanser på tre poäng och en möjlighet att närma sig toppstriden. Spelbolagen verkar tro på en målsnål match, och det finns såklart en risk för det, men det har trots allt blivit en del mål när Island spelat, inte minst på grund av deras dåliga försvarsspel. För hela 2.40 gånger pengarna hos Betinia är överspelet klart värt att satsa på med en mindre summa i mitt tycke.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2.40
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, måndag 11 september
TV: 
Stream:  viaplay logo