Speltips Island – Rumänien 8/10: Semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 6 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är playoff till EM 2021 som gäller, och Island behöver slå ut Rumänien för att hålla drömmen om Europamästerskapet vid liv den 8 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är speciella tider som nu gäller i den internationella fotbollen, och med tanke på att man valt att utöka Europamästerskapet till ännu fler lag har det också öppnats fler chanser. Men trots det finns det tunga lag som Norge, Island, Bosnien, Slovakien och Skottland som misslyckats med att ta direktplatser.

Men för deras del kommer det nu att spelas en extra kvalrunda, med semifinaler och sedan fyra finaler där de fyra vinnarna tar sig till Europamästerskapet, som alltså spelas nästa sommar. Det mästerskap som alltså var tänkt att spelas i somras.

En viktig sak att ha med sig är är att matcherna spelas med enkelmöten, och hemmalaget är fördelen av att spela just på sin hemmaplan. Det ska man inte underskatta, speciellt inte när Rumänien tvingas resa till Island.

Rumänien gjorde bra resultat i EM-kvalgruppen, men kunde ändå inte ta sig förbi Sverige i tabellen. Med tanke på att man förlorade båda matcherna var det egentligen aldrig nära heller, även om Rumänien visade att man har en del spännande offensiv kraft.

Erik Hamrén har inte fått ordning på sitt Island, som nu känns som ett mer offensivt lag, med mer offensivt kraft än defensiv stadga. Framgångsreceptet är med andra ord i stora stycken borta nu.

Värdespel på målmarknaden

Enligt förhandsrapporterna ska det inte finnas några tunga tapp i det isländska laget inför den här matchen, och kanske kan Johann Gudmundsson spela trots allt efter en inledning på säsongen där han fått vara utanför matcherna i Burnley. Det är en viktig pjäs för Erik Hamrén.

På det hela taget är det ett starkt lag som han har byggt, och på hemmaplan måste man gälla som favoriter, även om Rumänien visade i matcherna mot Sverige att man faktiskt har förmågan att ställa till det.

I startelvan hos Island finns ett par spännande namn, som inte minst alla som följer svensk fotboll kan ha bra kul på. Eller vad sägs om Arnor Traustason från Malmö FF, och den ex-allsvenske spelaren Alfred Finnbogasson? Det är nog troligt att även Kolbeinn Sigthorsson kan få minuter, eller rent av en startplats här. Då har vi bara nämnt ett tantal av namnen med allsvenska meriter.

Rumänien har Vlad Chiriches borta, och med tanke på att det kanske är lagets bästa spelare och landslagets lagkapten kommer det såklart att vara ett tungt tapp i den här måstematchen. Florin Andone och Florinel Coman kommer inte heller till spel för bortalaget.

Island har haft det tungt mot riktigt bra lag, men ska kunna göra bra resultat mot ett Rumänien. Med tanke på vikten av matchen kan det dock bli lite försiktig fotboll, även om det i grunden är två lag som släpper in lite för många mål.

Över 2 mål (asian handicap) spelas till 1,86 gånger smeten hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 100 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2 mål (asian handicap)
Odds: 1,86
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, torsdag 8 oktober 2020
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: