Speltips Italien – Argentina 24/7: Sveriges motståndare

Axel Sjödin Publicerat: 23 juli 2023

Den andra matchen i Sveriges grupp G spelas mellan Italien och Argentina under måndagsmorgonen.

Italien - Argentina

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

På måndag morgon får vi en chans att spana in Sveriges motståndare i grupp G då Italien och Argentina drabbar samman i öppningsomgången. Italien förväntas bli svenskornas främsta utmanare om gruppsegern, men det finns en hel del obesvarade frågor kring Italiens unga och oprövade lag.

Förbundskaptenen Milena Bertolini har överraskat många med sin laguttagning inför det stundande världsmästerskapet. Stommen av laget som tog sig till kvartsfinal i det förra världsmästerskapet är i mångt och mycket utfasat och ersatt med yngre talanger.

Efter floppen i EM senast, där de kom sist i gruppen och bara tog en enda poäng, så var det kanske dags för ett generationsskifte. Men de kommer inte ha råd med någon längre startsträcka, då de förmodligen kommer att behöva leverera direkt mot Argentina ifall de vill ha en chans att avancera till åttondelsfinalerna.

Det har sett godkänt ut i genrepet då de kryssat mot Marocko och vunnit mot Nya Zeeland i de två matcher de spelat under upptakten till VM. Men de lär behöva lägga in en ny växel ifall de ska kunna upprepa prestationen från 2019.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Argentina har mycket att bevisa

Som tur är för Sveriges och Italiens del så kompletteras gruppen av två rätt svaga lag. Argentina har varit med i VM-sammanhang tre gånger tidigare, men det har varit snabba uttåg redan i gruppspelsfasen då de fortfarande inte har vunnit en match vid någon av de tre tidigare turneringarna.

Målbilden för det här mästerskapet lär således vara att åtminstone vinna sin första match och förhoppningsvis kunna vara med och utmana om andraplatsen i gruppen. Damfotbollen har fortfarande relativt svag status i Argentina, men det rör sig åt rätt håll med en semiprofessionell liga på plats och så smått förbättrade resultat i internationella sammanhang – bland annat två kryss i gruppspelet senast.

Även Argentina har noterat en 1-0-seger mot Nya Zeeland tidigare under året, men har i övrigt främst mött mindre nationer från Sydamerika som inte har lyckats kvala sig in till VM. Det ska därmed bli intressant att se hur de står sig mot europeiskt motstånd direkt.

Bertolini har uttryckt en önskan om att få Italien att spela vacker fotboll, men det har i huvudsak varit rätt målsnåla matcher. I skrivande stund har inte BLGM-spelet suttit i en enda match i VM hittills och detta känns inte som den matchen som kommer att bryta det mönstret. För 1.73 gånger pengarna hos Bet365 spelar vi därmed på BLGM-Nej.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.73
Bolag: Bet365
Spelstopp: 08:00, måndag 24 juli
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo