Speltips Italien – England 23/3: Repris från finalen

Axel Sjödin Publicerat: 23 mars 2023

EM-kvalet inför 2024 års upplaga av turneringen drar igång med en smäll då de två finalisterna från förra EM möter varandra direkt.

Italien - England

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Torsdagens självklara höjdpunkt blir matchen mellan de stora fotbollsnationerna Italien och England i EM-kvalets öppningsmöte. Lottningen lämnar inte mycket utrymme för skrällar i grupp C då dessa båda giganter lottats in som första- och andra seed. Ukraina, Nordmakedonien och Malta utgör resten av lagen som hoppas kunna utmana om en plats i nästa års Europamästerskap.

Som alla vet så stod Italien återigen för ett rejält fiasko då de inte lyckades ta sig till VM i Qatar. För fem år sedan så var det ett starkt Sverige som slog ut dem i kvalmatchen, men senast så var det kryss och förluster mot lag som Nordirland och Nordmakedonien som höll dem borta, vilket är under all kritik. Roberto Mancini är trots det fortfarande kvar som förbundskapten tack vare deras EM-titel senast, där de slog England i finalen.

Anfallsuppsättningen ser rätt svag ut då många av Mancinis tidigare självklara val antingen är skadade eller har haft horribla säsonger. Spelare som Andrea Belotti, Giacomo Raspadori och Gianluca Scamacca har inte presterat och Ciro Immobile och Federico Chiesa är båda skadade här. Domenico Berardi, Vincenzo Grifo och Mateo Retegui är en potentiell starttrio och ovanligt svag för att vara Italien.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Truppmässigt så är det ett starkare England

England har en väldigt bra generation, men har inte lyckats gå hela vägen under Gareth Southgate vid de tre senaste stora mästerskapen. Senast så tog det stopp mot Frankrike i VM där Harry Kane blev syndabock efter en missad straff framåt slutet, men sett till prestationen så var Frankrike också välförtjänta vinnare. Southgate har, likt Mancini, i alla fall fått förnyat förtroende som förbundskapten.

De har dock inte haft särskilt bra resultat mot Italien under senare tid heller. Utöver finalförlusten så har de under två möten i Nations League inte lyckats få hål på Gli Azzurri och förlorade också bortamatchen med uddamålet senast.

England har dock en stark trupp och kommer med all förmodan att vara en tuff motståndare under kommande mästerskap. Marcus Rashford och Mason Mount saknas inför torsdagens möte, men i övrigt så är det en stark elva de kan ställa upp med. England känns något vassare spelare för spelare, men med italiensk hemmafördel så kan detta bli ett väldigt jämnt möte.

Då båda lagen, men i synnerhet Italien, saknar flera offensiva spelare så känns målmarknaden som en bra marknad att titta närmare på. Underspelet står rätt lågt, men ett spel på att “båda lagen gör mål – nej” för 1.83 gånger pengarna hos Bet365 känns trots allt rätt lockande här.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.83
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, torsdag 23 mars
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo