Speltips Italien – Polen 15/11: Tungt möte

Simon Pålsson Publicerat: 15 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

UEFA Nations League fortsätter söndagen den 15 november 2020. Vi rekar med odds inför Italien mot Polen på söndagskvällen.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos ComeOn.

Efter ett antal ganska meningslösa träningslandskamper tidigare under det här landslagsuppehållet är det nu äntligen dags att fokusera helt och fullt på UEFA Nations League igen. Det är trots allt väsentligt mer intressanta matcher.

A-divisionen är alltid hetare och här finns det ett antal fotbollsländer som nu behöver göra bra resultat för att kunna klara sig kvar på den här nivån. Som bekant kommer det lag som hamnar sist i gruppen att halka ner ett hack i seriesystemet, och det innebär också att man får sämre rankingpoäng inför framtida lottningar.

Polen och Italien ser ut att ligga bra till, men det lag som förlorar här kommer trots allt att bjuda in övriga två lag i fighten igen. Men nu har Italien och Polen sju respektive sex poäng, vilket ger första- och andraplatsen i gruppen.

Båda har visat prov på en imponerande defensiv hittills, men inför söndagens möte säger min känsla att lagen kan trycka på lite mer i offensiven. Nu har man inte så mycket att förlora då Bosnien Hercegovina troligen förlorar mot Nederländerna. Det skulle isåfall göra att deras chans att rädda kontraktet i A-divisionen är borta.

Målspelet med bra odds

Det finns en minst sagt tung skadelista i det italienska landslaget och om det är någonting som försvagar hemmalaget är det att man nu får klara sig utan en rad tunga spelare. Som bekant har Giorgio Chellini inte kunnat spela på ett bra tag och är inte med här. Men han är inte den enda mittbacken som är borta, då även Leonardo Bonucci är skadad.

I övrigt är Domenico Criscito, Angel Ogbonna, Leonardo Spinazzola, Francesco Caputo och Roberto Gagliardini utanför laget nu. Daniolo D’Ambrosio är astängd och kan inte spela matchen, samtidigt som Bryan Cristante och Lorenzo Pellegrini av coronaskäl inte kan vara med.

Däremot finns det vissa förhoppningar om att Alesso Romagnoli och Federico Chiesa, som båda närmar sig spel igen efter sina skador. Vad vi vet är att Andrea Belotti nu är tillbaka efter sin avstängning.

I bortalaget är Mateusz Klich, som till vardags spelar för Leeds United i Premier League, avstängd och kan inte spela av den anledningen. Damian Kadzior, Jakub Kaminski, Michal Karbownik och Bartolmiej Dragowski kommer inte heller till spel. Men det här är ganska okej avbräck som man bör kunna hantera.

Min känsla är att skadeläget talar för att Polen ska kunna göra lite mer skada än i ett annat läge.

Över 2 mål (asian handicap) spelas till 1,66 gånger såsen hos ComeOn.

Italien - Polen

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: