Speltips Italien – Sverige U21 18/11: Avgörandet

Simon Pålsson Publicerat: 18 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Kvalspelet inför U21-EM 2021 går in i mål när Italien och det svenska U21-landslaget spelar den sista omgången den 18 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos 888sport.

Det bör förtydligas att det är lite speciella förutsättningar som råder även på U21-landslagsnivå och det är ett antal spelare som av olika anledningar har fått tacka nej till samlingen som nu sker i november månad. Det gäller egentligen båda lagen när Italien och Sverige nu ska till att stänga den här gruppen.

Vidare ska man ha med sig att Sverige, som skulle ha spelat mot Armenien tidigare under landslagsuppehållet nu i november, inte har spelat någon match för att förbereda sig här. Man har också satt ihop en lite märklig trupp med flera nya målvakter och spelare som inte har den största vanan av att spela på U21-landslagsnivå. Det är inte heller optimalt att en sådan som Eric Kahl, som nu spelat till sig en startplats, har åkt på en skada och tvingats tacka nej.

Men det är som det är och det är egentligen ganska vanligt när det kommer till U21-landslagen. Här brukar man kunna tappa viktiga spelare mitt under kvalspelet, som då ska spela a-landslagsfotboll eller som av fysiska skäl inte kan vara med.

Hur som helst är det här en sportsligt högintressant match. Sverige måste vinna för att kunna ta sig till U21-EM, men även då kan det bli tufft. Man måste nämligen städa av Armenien också innan det här gruppspelet är över.

Italien – 22 poäng
Island – 18 poäng
Irland – 16 poäng
Sverige – 15 poäng

Om Sverige vinner sin hängmatch tar man sig, tack vare sin magiska målskillnad på +19, upp på andraplatsen. Den räcker till playoffspel mot övriga tvåor. Det är som bekant enda chansen att nå EM-slutspelet eftersom Italien redan är klara gruppvinnare.

Fullt ös framåt?

Italien är alltså klara för EM 2021 och frågan är om det inte blir en fördel för Sverige? Nu har man ingenting att spela för inför den sista omgången och rimligen gör det att man är aningen lättare att slå än under normala förutsättningar.

Men det man ska ha med sig är att Sverige faktiskt slog Italien senast också, då med hela 3-0 på hemmaplan. I mina ögon var det dock aningen missvisande siffror och det var en sådan kväll när allting verkligen gick Sveriges väg.

Men det var också någonstans där som det vände för Sverige. Innan dess förlorade man snöpligt, eller snarare väldigt klart, mot både Island och Irland. Det har gjort att Sverige hamnat i den här prekära situationen. Men under hösten har det sett bättre ut, inte minst för att Jesper Karlsson varit så enormt formtoppad.

Med ett Italien som inte har någonting att förlora kan det bli en lite mer offensiv match här. Med många tapp i Sverige tror jag att man tappar sin defensiva struktur något.

Båda lagen göra mål spelas till 1,55 gånger smeten hos 888sport.

Italien U21 - Sverige U21

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: