Speltips Jamaica – Mexiko 13/7: Semifinal i Gold Cup

Axel Sjödin Publicerat: 12 juli 2023

Jamaica och Mexiko drabbar samman i Gold Cups andra semifinal under natten till onsdag.

Jamaica - Mexiko

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Framåt morgonkvisten, svensk tid, ska Jamaica och Mexiko göra upp om vilket lag som får möta antingen USA eller Panama i finalen på söndag. Mexiko har historiskt varit det starkaste laget i regionen och är också klara favoriter till att lyckas knipa en finalplats på jamaicanernas bekostnad.

Jamaica inledde turneringen genom att spela oavgjort mot USA, i en match där de hade ledningen fram till slutminuterna. Men då amerikanerna körde över resterande önationer i gruppen så räckte de sju poäng som de skrapade ihop inte längre än till en andraplats i gruppen.

Men de fick trots allt en tacksam lottning ändå och lyckades slå ut Guatemala i kvartsfinalen efter en välförtjänt 1-0-seger den senaste helgen. Defensivt har Jamaica sett väldigt stabila ut och de har inte släppt in första målet vid något tillfälle såhär långt. Deras insats mot USA lär ge dem hopp inför den stundande semifinalen, men mötet mot Mexiko lär trots allt vara det tuffaste det ställts inför hittills, då det var en väldigt oerfaren trupp som amerikanerna valde att inleda turneringen med.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mexiko lär föra spelet

Som turneringsfavoriter är Mexiko såklart tippade att lyckas ta sig förbi Jamaica under natten till onsdag. De har det klart mest slagkraftiga laget i turneringen, med ett par spelare från Eredivisie som sticker ut i form av Edson Álvarez och Santiago Gimenez.

Mexikanerna har inte haft några större bekymmer med att ta sig till semifinal. De säkrade avancemang från gruppspelet redan i den andra omgången och förlorade därefter mot inbjudna Qatar i den sista omgången, i en match där de i stort sett valde att vila hela startelvan.

Mot Costa Rica var det inget snack och de vann välförtjänt med 2-0 till slut, även om de inledningsvis hade vissa svårigheter med att få hål på costaricanernas försvar. Jamaica är betydligt mer säkra defensivt än vad Mexikos kvartsfinalmotståndare är och förmodligen lär detta bli en tät tillställning med få mål. För 1.71 gånger pengarna spelar vi därmed på att matchen slutar med under 2,5 mål. Spelet hittar du hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.71
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 04:00, torsdag 13 juli
TV: 
Stream:  viaplay logo