Speltips Japan – Kanada 17/11: Tillknäppt

Axel Sjödin Publicerat: 17 november 2022

Två nederlagstippade lag i VM ställs mot varandra då Japan och Kanada gör sina sista förberedelser.

Japan - Kanada

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Japan går mot sitt sjunde raka VM-slutspel medan Kanada gör sitt första VM på 36 år. Turneringen förväntas inte bli någon dans på rosor för något av lagen däremot, trots att Japan ändå har imponerat under senare år och har sett starka ut även efter det senaste VM, där de imponerade.

Japan tog sig nämligen till åttondelsfinal förra gången det bar av och hade en sen tvåmålsledning mot Belgien, men kvartsfinaldrömmarna sprack då Belgien stod för en oerhörd comeback. Denna gången så har de dragit en rejäl nitlott då de delar grupp med både Spanien och Tyskland. I en annan grupp så hade de haft en ganska rimlig chans att gå vidare förmodligen, för Japan är ett bättre lag än vad många tror.

De är åtminstone obesegrade i fem raka matcher där de fått med sig segrar mot USA och Sydkorea, som är två andra lag i mästerskapet. Under samma svit så har de inte heller släppt in ett enda mål, vilket säkerligen inte har skadat självförtroendet inför den kommande veckan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kanada har fortfarande en ung och oerfaren trupp

Det är dock inte bara Japan som ser bättre ut än på mycket länge. Detsamma gäller torsdagens motståndare Kanada, som har en ny generation på gång. För första gången på väldigt länge har de tagit sig vidare till ett VM, vilket de gjorde genom att toppa tabellen i CONCACAF-kvalet över Mexiko och USA.

Resultaten i matcherna sedan VM-kvalet tog slut har dock varit lite blandade. Formen verkar inte riktigt vara på topp och de är också tippade att sluta sist i gruppen där de får sällskap av Belgien, Kroatien och Marocko.

De har en ung trupp som säkerligen lär växa inför kommande mästerskap och får här chansen att få lite välbehövlig erfarenhet i mästerskapssammanhang. Flera av spelarna har dock framträdande roller i betydande europeiska klubbar vid det här laget och kommer att behöva bära detta landslag ifall de ska ha någon chans.

Kanada har dock en nackdel i att en betydande del spelar i MLS, vars säsong tog slut för över en månad sedan för många lag. Japan är ett välorganiserat och defensivt tryggt lag och med tanke på att båda lagen knappast lär gå fullt ut så är det mycket som pekar på en ganska målsnål match här. Underspelet väljs därmed för 1.68 hos Mr Green.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 14:40, torsdag 17 november
TV: 
Stream: 

Jämför odds: