Speltips Japan – Norge 5/8: Japan har imponerat

Axel Sjödin Publicerat: 4 augusti 2023

Japan ställs mot Norge i den andra åttondelsfinalen, vinnaren här kommer att ställas mot antingen Sverige eller USA i kvartsfinal.

Japan - Norge

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Japan har trätt fram som en möjlig titelkandidat efter ett väldigt imponerande gruppspel. Med full pott och 11-0 i målskillnad finns det inte mycket att anmärka på, och det gör också att de kliver in som rätt klara favoriter mot ett Norge som inte har imponerat hittills.

Japan inledde turneringen med att köra över Zambia och Costa Rica på ett imponerande vis, men när det sedan var dags för gruppfinal mot Spanien var det inte många som trodde att de skulle kunna få med sig ett resultat mot en av de stora turneringsfavoriterna. Båda lagen var redan klara för slutspel, och trots att Japan valde att rotera ett par startspelare så körde de över ett Spanien som behöll i stort sett hela startelvan inför matchen.

Det ska sägas att Japan fick otroligt bra utdelning på de lägen de skapade, och att 4-0 kanske inte är helt rättvist sett till spelet. Men de höll nollan och vann stort, trots 23% bollinnehav, vilket lär göra så att inget lag underskattar dem längre i den här turneringen.

Japan föll i åttondelen senast, men har nu chansen att nå tidigare höjder igen med en ny yngre trupp. Det kommer att bli spännande att följa deras framfart i turneringen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har gått trögt för norsk del

Norge gick in som klar gruppfavorit i grupp A, som får anses vara en av de svagaste grupperna i turneringen. Men en överraskande förlust mot Nya Zeeland i öppningsmatchen ställde till det rejält för norskorna. Därefter dominerade de spelmässigt mot Schweiz, men fick inte hål på motståndet och fick nöja sig med ett mållöst oavgjort resultat.

Deras enda seger i turneringen hittills har därmed kommit mot Filippinerna, som de körde över med 6-0. Möjligtvis var det den språngbräda de behövde för att komma igång på riktigt i turneringen, men det är inget imponerande facit, och Filippinerna håller verkligen ingen hög kvalitet.

Då Norge har haft det svårt att få hål på motståndet hittills så bådar det inte gott att Japan ännu inte har släppt in ett mål i turneringen. Underspelet hade varit ett tänkbart alternativ inför matchen, men Japan har varit fruktansvärt effektiva framåt, så istället väljer vi helt enkelt att spela på den raka ettan här för 1.80 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Japan vinner
Odds: 1.80
Bolag: Bet365
Spelstopp: 10:00, lördag 5 augusti
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo