Speltips Japan – Spanien 31/7: Gruppfinal

Axel Sjödin Publicerat: 30 juli 2023

Det är dags för gruppfinal mellan Japan och Spanien i grupp C och båda lagen är redan klara för slutspel.

Japan - Spanien

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Redan efter den andra gruppspelsomgången stod det klart att det är dessa båda lag som kommer att spela vidare i åttondelsfinalen, men det återstår att se vilket lag som vinner gruppen. Spanien har 8-0 i målskillnad jämfört med Japans 7-0, så därmed blir det Spanien som vinner gruppen ifall matchen slutar oavgjort.

Med tanke på att de möter de lagen som gått vidare från grupp A så är det däremot ingen självklarhet att man vill vinna den här gruppen. Schweiz tog överraskande gruppsegern och Norge kom tvåa, vilket innebär att man får en klart tuffare motståndare som gruppvinnare.

Det kan innebära att båda lagen till viss del väljer att vila nyckelspelare, bland annat den fram till nyligen skadade Alexia Putellas som gjorde sin debut efter skadan nu i VM. Hon startade senast mot Zambia och blev utbytt i halvtid – därmed har jag svårt att tro att Jorge Vilda skulle riskera någonting i en match utan större betydelse.

Spanien är i alla fall favoriter, vilket inte är konstigt med tanke på vilket namnkunnigt lag de kan ställa på plan. De ses som en av de stora turneringsfavoriterna, men ställs nu inför sitt första riktiga test.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Japan har inte haft några bekymmer hittills

Japanskorna har verkligen imponerat såhär långt och har inte haft några som helst bekymmer mot varken Zambia eller Costa Rica i de två öppningsmatcherna. De har haft bra kontroll på båda matcherna och har bevisligen lyckats få igång målskyttet i ett tidigt stadium.

Japan har ett relativt ungt lag som ska försöka nå de höjder som deras föregångare gjorde då de vann VM 2011 och tog sig till final i världsmästerskapet därpå, och hittills ser det åtminstone lovande ut. Oavsett vilket lag de möter från grupp A så bör de ha goda chanser att avancera till kvartsfinalen med tanke på vilket spel de har visat upp hittills.

Det riktiga testet kommer dock egentligen först nu mot Spanien, men med tanke på läget i gruppen och hur grupp A har slutat så kanske vi får vänta med att se hur bra de faktiskt är fram till åttondelen.

I och med att matchen inte betyder särskilt mycket så får vi kanske ta del av en ganska öppen matchbild där båda lagen vågar gå framåt. Båda lagen har som sagt fått igång målskyttet redan och därmed ser spelet på att båda lagen gör mål rätt lockande ut för 2.20 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2.20
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 09:00, måndag 31 juli
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo